Mondmaskers met venster: waar koop of maak je ze?

04-06-2020 algemeen

Je ziet ze steeds vaker: mondmaskers met vensters voor doven en slechthorenden. Ook wij krijgen op de redactie veel vragen van lezers die graag willen weten waar deze speciale mondmaskers te koop zijn. In april waren ze alleen verkrijgbaar in Amerika of België, maar inmiddels mailen ook verschillende ondernemers in Nederland ons hun aanbod. Reden genoeg om eens een aantal initiatieven op een rij te zetten.

Dit is een kleine selectie van aanbieders van doorzichtige mondmaskers (niet voor medisch gebruik) die ons in de afgelopen weken hebben benaderd. Ben jij of ken jij nou ook iemand die deze speciale mondmaskers maakt? Laat dan hieronder je reactie achter, of stuur ons een email naar redactie@doof.nl.

SWeDoRo

Stichting Welzijn Doven Rotterdam (SWeDoRo) heeft om te beginnen een leuk assortiment aan doorzichtige mondkapjes aan hun webshop toegevoegd. Van tijger- en panterprints en hartenmotiefjes tot neutrale kleuren. Voor elke gelegenheid één, zullen we maar zeggen. Je vindt ze op hun website: www.swedoro.nl/gebarenshoppie/categorie/doorzichtige-mondkapjes

Junior Argonauts team: jonge ondernemers

Junior Argonauts is een vzw, een non-profit organisatie die jongeren helpt bij hun zoektocht naar wat ze echt leuk vinden. Hun mondmaskers worden op een duurzame manier gemaakt met stofoverschotten van hippe merken. Kijk voor meer informatie op www.juniorargonauts.be/junior-argonauts-mondmaskers/

Mo-vi mask

De mondkapjes met doorzichtig venster van Mo-vi mask zijn een initiatief van een Belgische ondernemer. Samen met een partner uit de kledingindustrie ontwikkelde hij een mondmasker (niet voor medisch gebruik) dat kwalitatief, duurzaam en veilig is. Levering in Nederland is mogelijk, ook voor als je heel veel maskers tegelijk wilt bestellen. www.movimask.be

Zelf aan de slag met een patroon voor venstermaskers

Ben jij handig? Dan kun je ook zelf een mondmasker maken op basis van dit venstermaskerpatroon van Maakjemondmasker.nl


Reacties

Er zijn 4 reacties Bekijk

Jannie Brinkhuis

Waarom zijn die mondmaskers met doorzichtig venster zo duur . Mensen met een beperking hebben vaak al genoeg kosten .

Beantwoord
Paula hegeman

Het venster in een mondkapje moet juist voor de slechthorende gedragen worden en niet door hen.dus alle anderen zouden ivm de mogelijkheid van spraakafzien een mondkapje met venster moeten dragen.ik koop er dus geen…..

Beantwoord
Sacha

Beetje raar dit artikel. Als slechthorende wil ik juist de ander kunnen ‘lezen’ … Dus het helpt mij niet om zelf zo’n vensterkapje te dragen.
Horenden staan hierbij niet stil helaas.

Beantwoord

Zijn deze mondkapjes voor de slechthorenden bedoeld of voor degenen die communiceren met de slechthorende mensen? Ik denk eerder voor de laatstgenoemde groep toch anders heeft dit minder zin.

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen