Muziek voelen: de Buttkicker

18-02-2003 algemeen

Geluid hoor je niet alleen, je voelt het ook, letterlijk! Een oortelefoontje zal je dan ook nooit dezelfde sensatie kunnen geven als een concert waarbij je de muziek in je hele lichaam voelt. The Guitammer Company is een bedrijf wat zich specialiseert in dat ene facet van geluid, ze ontwikkelde o.a. de ButtKicker Shaker. Ideaal voor doven en slechthorenden.

De ButtKicker is een kleine motor die reageert op geluid. Je kan hem vergelijken met een luidspreker, maar in plaats van het geluid door de lucht te sturen zend het deze door de stoel en de vloer in een lage frequentie direct naar de luisteraar zijn lichaam. Met een verbazend resultaat.

Het grote verschil met een subwoofer is dat de Buttkicker helemaal geen geluid produceert, alleen trillingen. De ButtKicker kan gewoon in combinatie met een hoofdtelefoon gebruikt worden. De gebruiker geniet dan van de combinatie van geluid en trilling terwijl zijn omgeving daar niets van hoort. Er zijn ook mensen die hem in hun auto laten inbouwen. Voor games is hij natuurlijk ook heel geschikt.

Uw redacteur heeft de Buttkicker inmiddels uitgeprobeerd. Meer weten? Stuur dan een email naar: pascal@doof.nl. Bekijk ook de website op: http://www.thebuttkicker.com/


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen