Nationale Hoorstichting: jaarverslag 2003 verschenen

26-02-2004 algemeen

Zeer onlangs verscheen het jaarverslag 2003 van de Nationale Hoorstichting. De Hoorstichting maakt hierin melding van haar activiteiten in het afgelopen jaar. De introductie van de Nationale Hoortest en de Nationale Kinderhoortest, de Week van het Oor en de tv-commercial `taxi`, het RGO-rapport `Gehoor voor het gehoor` en het afscheid van prof.dr. J.J. Grote, zijn de belangrijkste onderwerpen van dit verslag.

Met circa 124.000 bellers in 2003 mag de Nationale Hoortest een zeer geslaagde activiteit genoemd worden. De test, ontwikkeld door het Audiologisch Centrum van het VU medisch centrum en gepromoot door de Nationale Hoorstichting, is een telefonisch hoortest.

In 2003 introduceerde de Nationale Hoorstichting i.s.m. met het Audiologisch Centrum van het LUMC ook de Nationale Kinderhoortest. Het is een test die via internet – www.kinderhoortest.nl – kan worden gedaan. In 2003 is de site al door 14.000 personen bezocht.

Het jaarverslag besteedt daarnaast aandacht aan de Week van het Oor 2003 en aan de tv-commercial `taxi` die tijdens de Week van het Oor op de publieke tv-zenders te zien was. De indringende commercial zorgde voor heftige reacties, zowel positieve als negatieve.

Het RGO-rapport `Gehoor voor het gehoor` bevat aanbevelingen over het gehooronderzoek in Nederland. Een reactie van de minister van VWS op de aanbevelingen wordt in 2004 verwacht.

Afscheid nam de Nationale Hoorstichting in 2003 van prof.dr. J.J. Grote, oprichter van de Nationale Hoorstichting. Tijdens een afscheidsbijeenkomst werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Afscheid werd ook genomen van dr. T. Kapteijn, mw. A. Louwers, mw. D. Mulock Houwer en de heer H. de Boer. De heren Dreschler, De Laat, Van Hoof, Schrama en Welschen traden toe tot het bestuur.
Het jaarverslag besteedt ook aandacht aan NOAH, ZonMw, samenwerking met andere organisaties en nieuwe producten. Met een bestelkaart kan de lezer de producten van de Nationale Hoorstichting bestellen.

Het jaarverslag 2003 is te bestellen bij de Nationale Hoorstichting, Poortgebouw, Rijnsburgerweg 10, 2333 AA Leiden. Telefoon: 071-5234245. Het verslag staat ook op de site van de Hoorstichting: www.hoorstichting.nl


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen