Nieuwe studievereniging met pit

09-09-2003 algemeen

De HBO opleiding leraar/tolk Nederlandse Gebarentaal aan het Seminarium van Orthopedagogiek in Utrecht viert dit jaar haar eerste lustrum. Hoog tijd vonden de drie studenten Ramon van Renssen (tolk), Nienke Fluitman (leraar) en Esther de Veer (tolk) om een pittige studievereniging neer te zetten.

Deze opleiding is uniek in Nederland. Er zitten zowel doven als horende studenten op de opleiding. Omdat er niet zoiets als “DovenlandZo is de website per 1 september 2003 de lucht in gegaan, zijn er al diverse commissies opgericht, is er een stamkroeg gevonden en het eerste voorproeven van de maandhap in diezelfde stamkroeg is reeds geschied! Buiten het organiseren van excursies, lezingen, filmavonden en feesten zet Signum zich ook in voor bijvoorbeeld studieondersteuning.

De vereniging is natuurlijk opgericht voor de studenten, maar door de grote belangstelling en enthousiasme van docenten en andere geïnteresseerden is er ook een mogelijkheid om `vriend van Signum` te worden. Bovendien kunnen oud-studenten nog vijf jaar na het afstuderen lid blijven.

www.studieverenigingsignum.nl


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen