Gezocht: deelnemers onderzoek Ondertiteling TT888

29-01-2019 algemeen

Vindt u TT888 Ondertiteling belangrijk? Vindt u dat de ondertiteling beter kan? Dan is dit uw kans om uw stem te laten horen.

NPO TT888 heeft Ipsos, een onafhankelijk onderzoeksbureau, gevraagd om een online platform op te zetten en uit te voeren. Dit platform heeft als doel de kwaliteit van de ondertiteling via TT888 in kaart te brengen. En u kunt hieraan deelnemen.

Online community

Het onderzoek loopt gedurende 5 dagen en vindt eind februari/begin maart plaats. Het is de bedoeling dat u elke dag ongeveer 45 minuten deelneemt aan de community op een door u gewenst tijdstip. Na deelname ontvangt u van ons een vergoeding van € 45,- die wij overmaken naar uw bankrekening.

Tijdens de community zullen we een aantal onderwerpen gaan behandelen, zoals:

  • een aantal algemene vragen over uw mediagebruik en uw behoeften m.b.t. ondertiteling
  • het bekijken en beluisteren van meerdere ondertitelde fragmenten
  • het beantwoorden van vragen over deze fragmenten

Uw antwoorden worden anoniem verwerkt en uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. NPO wil de kwaliteit waarborgen en daarvoor is het van groot belang dat wij feedback krijgen van de gebruikers.

Meedoen

Wilt u meedoen aan een online community naar de kwaliteit van Ondertiteling? Stuur dan een mail naar Jorine Peerdeman: jorine.peerdeman@ipsos.com. Geef in de mail aan dat u graag wilt deelnemen aan de online community Ondertiteling.

Jorine Peerdeman  zal u dan per mail benaderen om te kijken of  u geselecteerd kan worden voor deze community.

Onderzoeksbureau Ipsos voert het onderzoek uit. Dit doet zij in opdracht van en samen met de NPO. Het is onderdeel van een programma om de kwaliteit te verbeteren.


Reacties

Er zijn 12 reacties Bekijk

Reina Bolt

Een onderzoek naar de ondertiteling is geen overbodige luxe. Er kan veel verbeterd worden denk ik.

J.J.C. Noort

Het wordt tijd dat de NOS daar via Ipsos eindelijk eens een onderzoek naar laat instellen.
AT5 etc. geeft helemaal geen ondertiteling.

Geert

Gedeeld in diversen FB groepen echt belangrijk ondertiteling stoor me er al jaren aan en vooral RTL

Piet

-Ondertiteling is slecht ik probeer het wel eens maar het valt vies tegen een film volgen lukt bijna niet ,aan vertaling van een hond die blaft of een koe die loeit. ik heb je niks aan. ik ontvang het geluid nu via een aan gesloten apparaat naar mijn hoor apparaat dat gaat redelijk. Alleen moet met Nederlandse films duidelijk er gepraat worden er word teveel gemompeld zoals in de film de bende van oss ik heb hem af gezet verstond niks en de vertaling was pet.

Hansje(vrouw)

Ik vind het vervelend dat ,vooral bij NOS journaal dat er of geen ondertiteling heb en dan ineens heel snel achter elkaar zinnen,dat ik zo snel niet kan volgen.Ben je zover dat je het gelezen hebt dan heb ik het eerste gedeelte van het volgende onderwerp gemist.

Hansje(vrouw)

Ik heb net een reactie gegeven over de ondertiteling van het NOS journaal.ik zie dat ik vergeten ben om aan te geven dat ik wil deelnemen aan de online community ondertiteling.Ik ben doof en ben dus helemaal afhankelijk van teletekst 888

Marja

Nou ondertiteling op sommige zenders gaat aardig. Maar sommige staat de tekst lang stil. En lees je het als het nieuws bijna afgelopen is. Wat ik ook vind dat er bij alle nederlandse uitzendingen ondertiteling moet zijn. Snap wel bij live uitzendingen dat dit niet lukt. Maar beter hin best kunnen ze wel doen toch?
Dus onderzoek kan geen overbdige luxe zijn.

Jos

Ik heb het ook opgegeven….denk dat ik NIET mee mag doen. Waarom ? Zou Enquete IPSOS helpen…Denk ook niet ..zo vaak gereageerd en werkt gewoon niet?

Roy Mulder

Ja graag en beter dan kunnen doven en slechthorenden lezen wat er op tv staan!

In 2017 is er precies zo’n onderzoek gedaan, óók door Ipsos: http://www.oorakel.nl/nieuws/Gezocht-deelnemers-kwaliteitsonderzoek-ondertiteling-TT888-1810.html
Ik heb er indertijd óók aan meegedaan en er vervolgens nooit wat van weer gehoord.

Voordat we nu wéér meedoen aan dit onderzoek zou ik graag weten wat er uit dát onderzoek is gekomen, en welke verbeterpunten dáár uit zijn gehaald, en waarom dat niet met de deelnemers indertijd is ge-evalueerd.
Wat hebben wij als deelnemers aan een onderzoek waar de resultaten niet bekend van worden gemaakt.

Leontine Koenders

Elke keer komt er weer geen ondertiteling op verschillende programma bijv. De heel bakker bakken, de mol , en nog meer. Laatste tijd irriteert het mij nogal. Ik merk het al dat de ondertiteling achteruit gaat. Wat zou het de oorzaak zijn? Ik wil het graag zien hoe jullie bij 888 , ondertiteling precies gaan werken. Mijn wens is ,dat de ondertiteling 100 procent komt!.wij dove en en slechthorenden hebben recht op meer informatie op tv. Bovendien moeten we al jaren betalen. Maar we krijgen toch niet genoeg informatie op tv, ondanks teveel betalen. Niet eerlijk voor doven en slechthorenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen