Radio-uitzending voor doven

18-10-2002 algemeen

HILVERSUM – 3FM-deejay Claudia de Breij verzorgt vrijdagavond een radio-uitzending voor doven. Dit heeft zij dinsdag bevestigd. Haar programma … & dit is Claudia wordt vrijdag via de webcam simultaan vertaald door een doventolk.

Vrijdag 18 oktober is “& dit is Claudia!” er behalve voor iedereen, vooral voor doven en slecht-horenden. Gebarentolk Petra Brugmans (onder andere bekend van het vertalen van het NOS (ochtend)journaal, Prinsjesdag en Het Huwelijk) zal twee uur lang de uitzending simultaan vertalen voor doven en slechthorenden. Zij is te zien via de 3FM-webcam (www.nps.nl/claudia). Ook de uitzending zelf staat in het teken van mensen met een auditieve handicap.

Speciale gast is Daniël Schoevaart, 18 jaar oud en doof. Tijdens het Lowlands Festival 2002 schreef hij columns voor de VPRO. Nu communiceert hij met DJ Claudia over hoe hij muziek ervaart.

De uitzending wordt afgesloten met een feestje, waarbij een dance-DJ live op extra grote speakers komt draaien. De dove jongeren die te gast zijn bij ‘De grote wie niet horen kan moet maar voelen show’ zullen de muziek kunnen voelen door middel van ballonnen die de bas-trillingen erg goed opvangen.

Op FOK! is inmiddels een discussie aan de gang over het onderwerp.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen