Toestand docent Mgr. Hermusschool zorgwekkend

26-01-2004 algemeen

AMSTERDAM – De 35-jarige man die wordt verdacht van het neersteken van een medewerker van de Mgr. Hermusschool in Amsterdam wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam zondag gezegd.

Over het motief en de omstandigheden van het steekincident bestaat nog geen duidelijkheid. “We zijn daar nog mee bezig”, aldus de woordvoerder van het OM. De toestand van het 59-jarige slachtoffer is onverminderd zorgwekkend.

Slechter
“Het gaat niet beter en het gaat niet slechter. Hij leeft in ieder geval nog en daar putten we een sprankje hoop uit”, zegt regiodirecteur D. van der Bijl van de Effatha Guyot Groep, waartoe de school behoort. Vertegenwoordigers van de school hebben zondag zijn familie in het ziekenhuis bezocht.

Ruzie
De 59-jarige man werd vrijdagmiddag neergestoken op de Mgr. Hermusschool. Dat gebeurde in een afgesloten ruimte, buiten het zicht van de leerlingen. De 35-jarige verdachte is een oud-leerling van de school, zo vertelde stadsdeelvoorzitter H. Goettsch.

Volgens Van der Bijl volgde hij er in de periode 1974-1982 onderwijs. Na zijn schoolperiode bezocht hij de school nog enkele malen om leerkrachten over zijn ontwikkeling te vertellen. Dat is gebruikelijk. Voor zover de directie en medewerkers weten, kwam hij de laatste jaren niet meer langs. Of en hoe het slachtoffer de verdachte kende, weten ze niet.

Het slachtoffer onderging vrijdag een spoedoperatie en ligt sindsdien op de intensive care. De man, van wie alleen de voornaam Peter bekend is, is al ruim twintig jaar verbonden aan de Mgr. Hermusschool. Het is een school voor kinderen met spraak- en hoorproblemen. Het slachtoffer geeft zelf geen les, maar begeleidt docenten en kinderen op reguliere scholen die te maken hebben met spraak- en hoorproblemen. “Peter geniet een uitstekende reputatie”, aldus de regiodirecteur.

De school is maandag dicht. Dan komen wel de docenten bij elkaar. Dat deden ze ook dit weekeinde, zei Van der Bijl. “Onze eerste zorg is nu de docenten. We zorgen eerst voor hen, zodat zij straks voor de leerlingen kunnen zorgen”, aldus Van der Bijl. Wanneer dat zal zijn is mede afhankelijk van de toestand van hun collega. In de loop van de maandag zullen de ouders worden geïnformeerd over het verdere verloop van de lessen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen