Veel animo voor Vagina Monologen in gebarentaal

30-01-2004 algemeen

AMSTERDAM (ANP) – De internationaal vermaarde voorstelling `Vagina Monologen` is in Nederland ook met handgebaren te zien. Handtheater heeft de productie, dat gaat over vrouwen die vertellen over seksualiteit en erotiek, in gebarentaal omgezet.

De try-outs trekken volle zalen. Op 13 februari is de première in de Brakke Grond in Amsterdam.

De voorstelling in Nederlandse gebarentaal heet Vagina Verhalen en wordt gespeeld door zestien actrices, van wie de helft doof is en de andere helft wel kan horen. Die laatsten worden stemactrices genoemd en vertalen het stuk voor horende toeschouwers, die in het publiek in de meerderheid zijn.

De Amerikaanse schrijfster Eve Ensler heeft de Vagina Monologen geschreven. Een deel ervan zit ook in de Vagina Verhalen, maar in deze productie zijn ook nieuwe verhalen van dove vrouwen opgenomen. Voor deze voorstelling moesten nieuwe handgebaren worden bedacht, maar volgens een producente kunnen de doven in het publiek het stuk goed volgen.

In het stuk spelen naast tekst en gebaar ook beweging en zang een belangrijke rol. Een lust voor het oog, voor zowel het horende als het dove publiek, aldus het Handtheater. De voorstelling is zo populair, dat nog voor de première is besloten ook volgend theaterseizoen met de voorstelling door te gaan.


Wegens groot succes van de voorstelling de Vagina Verhalen en de uitverkochte zalen in Den Bosch en Eindhoven geven wij extra informatie over de voorstellingen.

6 februari in Theater Kumulus om 20.00 uur te Maastricht
Reserveren via info@handtheater.nl of fax 043 350 56 60

6 maart om 20.15 uur in het MUNTTHEATER te Weert
Reserveren via e-mail info@munttheater.nl of fax 0495 543 390

Noord Nederland
op 13 maart om 20.00 uur in De Skans Cultuur Centrum te Gorredijk. Reserveren via e-mail info@skans.nl en fax 0513 468 646. Op 2 april om 20.00 uur in Theater De Kolk te Assen. Reserveren via teksttelefoon 0592 310200 en fax 0592 330 249

De voorstellingen zijn snel uitverkocht.
kijk voor informatie www.handtheater.nl


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen