Reinier van Arkel groep

De Reinier van Arkel groep is een gespecialiseerde gezondheidszorginstelling voor mensen met psychische, psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Wij bieden diagnostiek, behandeling, begeleiding, preventie en voorlichting voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Omschrijving

Bijna 1 op de vier mensen in Nederland hebben eens in hun leven last van een psychische of psychiatrische aandoening. Het is dus niet raar als dit jezelf of iemand in je omgeving overkomt. Mensen met psychiatrische problemen hebben professionele hulp nodig. De Reinier van Arkel groep is al meer dan 5 eeuwen een gespecialiseerde aanbieder van psychische en psychiatrische hulpverlening.

We behandelen en begeleiden clienten bij het onder controle krijgen of leren leven met hun aandoening. We kijken hierbij ook naar de omgeving. Dit doen we natuurlijk in samenspraak met de client en waar nodig met andere organisaties binnen en buiten de regio.

Voor wie?
De Reinier van Arkel groep is er voor inwoners van alle leeftijden in de regio Noord-Brabant en Gelderland. De Reinier van Arkel groep biedt daarnaast een aantal specialistische functies waar cliënten vanuit het hele land terecht kunnen. De Reinier van Arkel groep biedt crisisinterventie, ambulante behandeling, thuiszorg, deeltijdbehandeling, klinische zorg en diverse woonvormen.

Ook voor mensen met een auditieve beperking
De afgelopen jaren hebben wij ons ook gespecialiseerd in de psychiatrische behandeling en begeleiding van mensen met een auditieve beperking. Onze afdeling de Waterboog biedt bovenregionale specialistische 24-uurs zorg voor (jong) volwassenen met een auditieve beperking in combinatie met een psychiatrische stoornis volgens een afgestemd zorgprogramma.

Waar kunt u ons vinden?
De hoofdvestigingen van Reinier van Arkel vindt u in ‘s-Hertogenbosch en Vught. Maar we zijn in meer gemeenten te vinden. Kijk hiervoor op onze website.