Jongerenorganisaties

Vanaf twaalf jaar kunnen dove of slechthorende jongeren, met of zonder cochleair implantaat, lid worden van een jongerenorganisatie. Dove en slechthorende jongeren die gebarenvaardig zijn, kunnen lid worden van de SBNDJ/JongerenCommissie. Slechthorende jongeren die het prettiger vinden om mondeling met elkaar te communiceren zonder volledig afhankelijk te zijn van gebarentaal kunnen lid worden van SH-Jong.

Beide organisaties hebben als doel: belangbehartiging van dove/slechthorende jongeren, informatieverstrekking en voorlichting aan dove/slechthorende jongeren en vooral elkaar ontmoeten.

SH-Jong wordt bestuurd door slechthorende jongeren en heeft als motto: ‘Wees niet bescheiden in je ambities! Met slechthorendheid kun je vrijwel elk levensdoel bereiken dat je jezelf stelt. Deel je ervaringen en oplossingen met andere slechthorende jongeren.’ Jaarlijks organiseert SH-Jong verschillende activiteiten. Van serieuze workshops tot kampen en ‘chill-dagen’ waar je als nieuweling kun komen kijken om de sfeer te proeven.

De SBNDJ/JongerenCommissie wordt bestuurd door slechthorende en dove jongeren. De JongerenCommissie wil dat dove jongeren meer voor zichzelf leren opkomen in de maatschappij. Daarom werken ze aan de empowerment van hun leden. Naast deze serieuze doelstelling organiseert de JongenCommissie jaarlijk ook verschillende kampen en andere activiteiten.

Meer informatie over is te vinden op www.shjong.nl.


Gerelateerde artikelen