Jongerenorganisaties

Vanaf twaalf jaar kun je als dove of slechthorende jongere, met of zonder cochleair implantaat, lid worden van een jongerenorganisatie. Ben je gebarenvaardig, dan kun je lid worden van de SBNDJ/JongerenCommissie. Vind je het prettiger om ook mondeling met elkaar te communiceren, dan kun je lid worden van SH-Jong.

Beide organisaties hebben als doel: belangbehartiging van en informatieverstrekking aan dove/slechthorende jongeren, maar vooral ook: elkaar ontmoeten.

SH-Jong

SH-Jong wordt bestuurd door slechthorende jongeren en heeft als motto: ‘Wees niet bescheiden in je ambities! Met slechthorendheid kun je vrijwel elk levensdoel bereiken dat je jezelf stelt. Deel je ervaringen en oplossingen met andere slechthorende jongeren.’ Jaarlijks organiseert SH-Jong verschillende activiteiten. Van serieuze workshops tot kampen en ‘chill-dagen’ waar je als nieuweling kunt komen kijken om de sfeer te proeven.

SBNDJ/JongerenCommissie

De SBNDJ/JongerenCommissie wordt bestuurd door slechthorende en dove jongeren. De JongerenCommissie wil dat dove jongeren meer voor zichzelf leren opkomen in de maatschappij. Daarom werken ze aan de empowerment van hun leden. Naast deze serieuze doelstelling organiseert de JongenCommissie jaarlijk ook verschillende kampen en andere activiteiten.

Meer informatie over is te vinden op www.shjong.nl.


Gerelateerde artikelen