CI-informatiebijeenkomst 13 juni: unieke samenwerking tussen een CI en een hoortoestel

08-06-2017 hooroplossingen

Bent u benieuwd wat de unieke samenwerking tussen een CI en een hoortoestel van Phonak en Advanced Bionics u of uw kind kan bieden? Kom op 13 juni in contact met (ouders van) CI-gebruikers en ontdek de (on)mogelijkheden van een CI.

Bent u op zoek naar informatie over een cochleair implantaat (CI) en vraagt u zich af hoe het is om te horen met een CI? Kunt u bijvoorbeeld beter deelnemen aan gesprekken en weer genieten van muziek of geluiden die u vroeger hoorde?En wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, de keuze voor CI, de operatie en revalidatie?

Wanneer u of uw kind slechthorend is en hoortoestellen niet voldoende meer helpen, kunt u in aanmerking komen voor een CI. Een CI kunt u niet eerst uitproberen zoals een hoortoestel. U maakt een keuze voor iets wat u nog niet kent en waar u naderhand niet op terug kunt komen. Zo’n beslissing maakt u natuurlijk niet zomaar. Daarom is het belangrijk om te weten hoe een CI precies werkt en wat u kunt verwachten op basis van ervaringen van CI-gebruikers. Speciale aandacht is er ook voor de samenwerking tussen hoortoestel en CI.

‘Speeddaten’ met CI-gebruikers
Tijdens de CI-informatiebijeenkomst vertelt een CI-gebruiker wat zijn/haar CI voor hem/haar betekent en hoe het is om met een CI te horen. Een audioloog en logopedist van CI-fabrikant Advanced Bionics is aanwezig en geeft uitleg over de werking van een CI, de mogelijkheden omtrent draadloze accessoires en samenwerking met een hoortoestel op het andere oor voor unieke oor-tot-oor-communicatie. Na deze inleiding is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Schuif aan tafel bij één van de aanwezige (ouders van) CI-gebruikers en vraag hem of haar het hemd van het lijf. Of loop nog even langs bij de audioloog voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van een CI  al dan niet in combinatie met het unieke bimodale hoortoestel van Phonak en AB.

Datum en tijdstip
Dinsdagavond 13 juni as. van 19.00 tot 22.00 uur (inloop met koffie om 18.30 uur)

Locatie van de bijeenkomst
Advanced Bionics en Phonak (gebouw Sonova)
Laanakkerweg 4
4131 PA Vianen

Wilt u graag bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, maar schikt 13 juni niet? Stuur dan een e-mail naar redactie@doof.nl, dan kijken we naar de mogelijkheid voor een andere datum of een één-op-één-gesprek.

Aanwezige hulpmiddelen
Schrijftolk, solo-apparatuur (SoundField van Phonak en Roger MyLink)

Meer informatie
Heeft u vragen over deze bijeenkomsten? Laat het ons weten! Neem dan contact op met Doof.nl via 030-3040032 of redactie@doof.nl.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen