CI-informatiebijeenkomst: kom in contact met CI-gebruikers op dinsdag 14 maart

13-03-2017 hooroplossingen

Hoe is het om te horen met een cochleair implantaat? Kan je beter deelnemen aan gesprekken en genieten van muziek of geluiden die je vroeger hoorde? En wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, de keuze voor CI, de operatie en revalidatie? Kom op dinsdagavond 14 maart 2017 in contact met (ouders van) CI-gebruikers en ontdek de (on)mogelijkheden van een CI.

Wanneer u of uw kind slechthorend is en hoortoestellen niet voldoende meer helpen, kunt in aanmerking komen voor een cochleair implantaat (CI). Maar een CI kunt u niet eerst uitproberen zoals een hoortoestel. U maakt een keuze voor iets wat u nog niet kent en waar u naderhand niet op terug kunt komen. Zo’n beslissing maakt u natuurlijk niet zomaar. Daarom is het belangrijk om te weten hoe een CI precies werkt en wat u kunt verwachten op basis van de ervaringen van CI-gebruikers.

‘Speeddaten’ met CI-gebruikers
Tijdens de CI-informatiebijeenkomst vertelt een CI-gebruiker wat zijn CI voor hem betekent en hoe hij ermee hoort. Ook is er een audioloog en logopedist van CI-fabrikant Advanced Bionics aanwezig. Zij geeft uitleg over de werking van een CI. Na deze inleiding is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Schuif aan tafel bij een van de aanwezige (ouders van) CI-gebruikers en vraag hem of haar het hemd van het lijf. Of loop nog even langs bij de audioloog voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van een CI.

Datum en tijdstip

  • Dinsdagavond 14 maart van 19.00 tot 22.00 uur (inloop met koffie om 18.30 uur)

Locatie van de bijeenkomst
Advanced Bionics en Phonak (gebouw Sonova)
Laanakkerweg 4
4131 PA Vianen

Aanmelden
Overweegt u een cochleair implantaat voor uzelf of voor uw kind en wilt u graag uw vragen stellen aan ervaringsdeskundigen en aan de producent Advanced Bionics? Meld u dan aan om verzekerd te zijn van een plek. Geef bij uw aanmelding aan met hoeveel personen u graag wilt komen. Geef hierbij ook alvast in het kort aan wat uw achtergrond is en waarom u wilt deelnemen aan deze bijeenkomst. Aanmelden kan via redactie@doof.nl.

Wilt u graag bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, maar schikt 15 maart niet? Stuur ons dan een e-mail naar redactie@doof.nl, dan kijken we naar de mogelijkheid voor een andere datum.

Aanwezige hulpmiddelen
Schrijftolk, soloapparatuur (SoundField van Phonak en Roger MyLink)

Meer informatie
Heeft u vragen over deze bijeenkomsten? Laat het ons weten! Neem dan contact op met Doof.nl via 030-3040032 of redactie@doof.nl.

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen