Uitbehandelde man reist 4637 km om leven te redden

16-01-2018 opmerkelijk

 

Een maand geleden stond in Metro een groot verhaal over de ongelukkige 42-jarige Groninger Sven, die al veertien jaar worstelt met een nauwelijks te genezen infectie in zijn oor. Hij is na jarenlang antibiotica slikken resistent geworden, waardoor artsen in Nederland niets meer voor hem kunnen doen. ‘Mijn dood wordt vergoed, maar mijn leven niet’, vertelde hij in een aangrijpend interview.

Sven gaat nu met de auto vanuit Groningen bijna 5000 kilometer naar Tbilisi (Georgie)  rijden. Deze megatrip gaat de in Nederland uitbehandelde Sven van der Woude maken om zijn leven te redden. In Georgië hoopt hij dat een behandeling met bacteriofagen een einde maakt aan een bacteriële infectie in zijn oor, die hem al veertien jaar gijzelt. Sven zal tijdens de reis dagelijks een reisverslag plaatsen op www.helpsven.nl. De vertrekdatum is nu waarschijnlijk begin februari.


Reacties

Er zijn 4 reacties Bekijk

Omdat ik mij zo herkende in het probleem van Sven, heb ik hem direct een aardige donatie gestuurd. Hij had beloofd om iedereen op de hoogte te houden, wat niet is gebeurd. Ik begin dan ook ernstige twijfels te krijgen óf dit verhaal van hem wel juist is.
Hanna Noort

Beantwoord
Anoniem

Hij heet helemaal geen sven. De looser.
Van zijn oor is waar maar verder is hij een grote fantast.

Beantwoord
J.J.C. Noort

@Anoniem,

Kunt U dat waar maken? Kent U deze persoon? Zou graag wel wat meer willen weten.
Ik zal bij Doof.nl hier navraag over doen. Deze Sven heeft op die site een uitvoerig artikel geplaatst, waar ik van onder de indruk was. Niet zo verstandig van Doof.nl dit zo maar te plaatsen.

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen