Taal

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / taal

Gebarentaal

Dove mensen gebruiken gebarentaal om met elkaar te communiceren. Omdat alles in de taal zichtbaar is, wordt de gebarentaal ook wel een visuele taal genoemd.Lees verder »

Nederlands met Gebaren

Iemand die Nederlands met Gebaren gebruikt, maakt Nederlandse zinnen met zijn mond die hij ondersteunt met gebaren.Lees verder »

Vierhandengebaren

Doofblinden mensen communiceren door middel van vierhandengebaren. De doofblinde legt zijn handen hierbij losjes op de hand van de gesprekspartner.Lees verder »

Vingerspellen

Het spellen van een woord aan de hand van een handalfabet heet vingerspellen.Lees verder »

Spraakafzien

Spraakafzien is het aflezen van klanken van iemands mond, mimiek en lichaamstaal.Lees verder »

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.