Wie zijn wij

Doof.nl bestaat sinds 1997 en is de best bezochte nieuwssite voor doven en slechthorenden van de Benelux. Doof.nl voorziet u dagelijks van nieuws en betrouwbare informatie over gehoorverlies en hoorproblemen in de ruimste zin van het woord.

Redactie
Doof.nl beschikt over een professioneel redactieteam. Dagelijks plaatsen zij actuele en interessante berichten op de website. Benieuwd wie wij zijn?

Pascal Ursinus
‘Ik ben 44 jaar, ondernemer, vader van vier kinderen. Vanaf mijn achtste ben ik slechthorend. Hoewel de techniek voor hoortoestellen leidde tot steeds kleinere hoortoestellen, werden de bananen achter mijn oren steeds groter. Uiteindelijk was ik helemaal doof. Sinds ruim tien jaar draag ik een cochleair implantaat en wordt mijn gehoor alleen maar weer beter.’ Volg Pascal op Twitter via @PascalUrsinus.

 

Karin Ursinus
‘Door mijn broer die al op jonge leeftijd slechthorend werd, weet ik dat dit obstakels met zich meebrengt. Maar ook dat het geen belemmering hoeft te vormen in het bereiken van je doelen. Inmiddels werken we al weer bijna twintig jaar samen. Ik ben moeder van vier jongens. En soms, heel soms, zou ik net als mijn broer ook wel even mijn CI af willen kunnen doen.’

 

Akke Zwart
‘In november 2010 ben ik bij Berengroep komen werken als projectmanager/redacteur. Inmiddels ben ik ook met veel plezier betrokken bij Doof.nl. Voor mij als moeder van een slechthorend kind, is het niet alleen leuk om voor Doof.nl te schrijven, maar ook interessant om me verder te kunnen verdiepen in onderwerpen die met hoorproblemen te maken hebben.’

 

Frances Gallimore
‘Begin 2013 ontmoette ik Pascal op een CI-bijeenkomst. Hij was daar spreker en ik kwam mogelijk in aanmerking voor een CI. Drie jaar later heb ik inmiddels een CI én een ontzettend leuke baan als redacteur/projectmanager bij Berengroep. Bijzonder dus, hoe het CI mijn leven heeft veranderd. Schrijven voor Doof.nl is voor mij meer dan werk alleen, omdat het me ook altijd persoonlijk raakt of aanspreekt.’

 

Lora van Rijn
‘Naast de werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf werk ik als art director met plezier een aantal dagen per week voor Doof.nl. Het streven naar volledige communicatie met beelden is mijn doel. Ik ben doof geboren, heb een dove vriend en ben moeder van twee horende meisjes.’

 

 

 

Sanna Kok
‘Sinds september 2013 ben ik werkzaam bij Berengroep als tolk Nederlandse Gebarentaal voor KPN Teletolk. Daarnaast ben ik tekstschrijver, dus tussen de calls door schrijf ik o.a. nieuwsberichten voor Doof.nl. Ik vind het leuk om nieuws te zoeken en dat te herschrijven in mijn eigen woorden naar een nieuwsbericht voor op Doof.nl. Ik woon in Harderwijk en ik ben sinds 2006 werkzaam als tolk gebarentaal.’

 

Tessa  Louwerse
‘Doof.nl heeft mij veel gebracht. Vanaf het moment dat ik me in de de dovenwereld begaf, las ik dagelijks het nieuws. Ik had er nooit aan gedacht dat ik ooit zelf voor Doof.nl zou gaan schrijven. Door de leuke kennismaking met de dovenwereld, begon ik aan de opleiding Tolk Gebarentaal. Na enkele jaren ervaring als tolk kwam ik bij Berengroep terecht. Naast het tolken bij KPN Teletolk schrijf ik nieuwsberichten voor Doof.nl. Ik houd mijn oren en ogen open tijdens het zoeken naar nieuwtjes. Vervolgens schrijf ik daar een artikel over. Dit doe ik met erg veel plezier.’

 

Ilse Meijer
‘Op zoek naar een nieuwe uitdaging kwam ik in september 2013 bij Berengroep terecht. Als logopediste en tolk Gebarentaal was ik al thuis op het gebied van gehoor, hoorhulpmiddelen en communicatie. Heel leuk dus om nu artikelen over deze onderwerpen en alles wat daaraan gerelateerd is te mogen (her)schrijven voor Doof.nl. En om daarnaast een bijdrage te leveren aan andere projecten van Berengroep.’

 

Thies Bening
‘Altijd al gefascineerd door beeld, of het nu om bewegend beeld gaat of om een beeld gevangen op de gevoelige plaat. Een beeld zegt meer meer dan 1000 woorden. Daarom is het ook belangrijk dat je goed nadenkt over wat je wil vertellen en hoe je dat wil verbeelden.’

 

 

Evelyne Hermans
‘Al zolang ik me kan herinneren wilde ik ‘later schrijver worden’. Dat is gelukt. Ik ben freelance copywriter, geef schrijfworkshops, en sinds begin 2018 mag ik me ook bij Berengroep en Doof.nl bezighouden met alles rondom tekst en communicatie. Ik ben eenzijdig slechthorend als gevolg van Ménière, draag een hoortoestel en woon samen met een man, vier kinderen en twee katten in Utrecht.’
Volg Evelyne ook op Twitter: @EefHermans

 

 

Mail de redactie
Heb je zelf relevante informatie of heb jeeen actueel artikel gevonden dat nog niet op Doof.nl mag ontbreken? Stuur ons dan een e-mail via redactie@doof.nl.