Vingerspellen

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / taal / vingerspellen

Vingerspellen

Vingerspellen

In principe heeft ieder begrip in de gebarentaal een eigen gebaar. Woorden of namen waar nog geen gebaar voor bestaat worden gespeld met de vingers. Vingerspellen heet dat. Het spellen van een woord wordt gedaan met een handalfabet: een verzameling gebaren waarmee alle letters van een alfabet worden uitgebeeld.

Het handalfabet kan per land sterk verschillen. Zo word er in Nederland gespeld met een hand terwijl men in Groot-Brittannië vaak twee handen gebruikt.

Het handalfabet dat doofblinde mensen gebruiken, wordt vingerspellen-in-de-hand genoemd. Hierbij worden de woorden letter voor letter in de hand van de doofblinde persoon gespeld. Hierdoor kan hij voelen wat er gezegd wordt.


Bron: Oorakel

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.