Werkpad

Op 1 mei 2009 is Werkpad gestart. Dit re-integratiebedrijf is ontstaan uit Bureau Arbeid en Fama. Hiermee zijn de arbeidsintegratiebureaus van de belangrijkste zorgorganisaties voor auditief, communicatief en visueel beperkten gebundeld.

Omschrijving

Met Werkpad is er een organisatie gekomen met heel Nederland als werkterrein. De nieuwe organisatie brengt veel kennis en ervaring bij elkaar van een specifieke doelgroep. Werkpad heeft 70 medewerkers verspreid over 11 locaties in het land.

Werkpad komt voort uit de Koninklijke Auris Groep, de KEG-Viataal Groep en Bartiméus.

Wat doet Werkpad?
Het hebben en behouden van werk is ook voor mensen die problemen hebben met horen, zien of communiceren zeer belangrijk.

Werkpad begeleidt en ondersteunt mensen met een auditieve, communicatieve of visuele beperking bij het zoeken naar een baan en begeleidt hen op de werkplek. Daarnaast adviseert zij werkgevers over regelingen en vergoedingen en geeft zij voorlichting over het werken met blinden, slechtzienden, doven, slechthorenden en mensen met autisme. Ook ondersteunt ze werkgevers bij uitvalpreventie naar de WAO.
Werkpad biedt onder andere re-integratietrajecten, jobcoaching, outplacement, trainingen, supervisie, psychologisch en arbeidsdeskundig onderzoek.

Ervaring leert dat mensen met een arbeidshandicap prima werknemers kunnen zijn. Menig werkgever kan dit bevestigen. Een goede begeleiding op de werkplek bij een nieuwe functie kan veel problemen voorkomen. Begeleiding en advies zijn vaak noodzakelijk.

Kijk voor meer informatie over Werkpad op www.werkpad.nl.