Pro Persona: De Riethorst

De Riethorst; afdeling doven en slechthorenden is een landelijk gespecialiseerd centrum voor psychische hulpverlening aan doven en slechthorenden en maakt onderdeel uit van Pro Persona.

Omschrijving

De Riethorst biedt consultatie, onderzoek en behandeling op het gebied van psychologische-, psychiatrische-, en verslavingszorg aan doven, slechthorenden en mensen met b.v. tinnitus en hyperacusis. Daarnaast is de Riethorst er ook voor (horende) kinderen van dove ouders (CODA’s) en familie en vrienden die met deze doelgroep te maken hebben. De Riethorst is er voor zowel kinderen, jeugdigen als volwassenen en ouderen. Er is zowel een breed ambulant aanbod als de mogelijkheid voor klinische opname.

De Riethorst bekijkt, na de intakeprocedure, samen met u welk aanbod het beste bij uw vraag past. Dit kan bijvoorbeeld zijn: cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, EMDR, PMT, beeldende therapie; groepstherapie, psychotherapie, farmacotherapie, DGT, communicatieondersteuning of een combinatie van deze vormen.
In sommige gevallen is het mogelijk dat een medewerker van de Riethorst bij u thuis komt.
Bij De Riethorst werken dove, slechthorende en horende hulpverleners. Indien van toepassing worden er NGT tolken en/of schrijftolken ingezet. Wij staan voor optimale communicatie en effectieve behandelingen.

Voor meer informatie zie www.propersona.nl/riethorst
Mail: infodoven-slechthorenden@propersona.nl
Voor meer informatie kunt u ons mailen, bellen, faxen of schrijven.