Zaam

Zorgonderneming Zaam biedt 24-uurs zorg aan zeven jongeren of jong volwassenen (17-30 jaar) met een verstandelijke en auditieve beperking. Zaam is gevestigd op IJburg (Amsterdam).

Omschrijving

Zaam richt zich op jongeren en jong volwassenen met een verstandelijke en autitieve beperking die op zichzelf willen wonen, maar daar wel ondersteuning nodig bij hebben. De bewoners worden geholpen bij het leiden van een zo zelfstandig mogelijk leven waarbij ze zelf de touwtjes zoveel mogelijk in handen hebben.
Gelijkwaardigheid, respect, veiligheid en geborgenheid staan bij Zaam hoog in het vaandel.

Woonlocatie
Zaam is gevestigd op Amsterdam IJburg. De woning is vlakbij allerlei voorzieningen zoals winkels, werkplekken, openbaar vervoer, buurthuizen en sportclubs. De woning staat dicht bij de binnenstad van Amsterdam, maar ook vlakbij het natuurgebied op IJburg.

Dagbesteding
Zaam vindt het belangrijk dat de bewoners ook een dagbesteding hebben. Dat kan zijn op een sociale werkplaats, maar ook bij de lokale bakker. Belangrijk is dat de bewoner zich prettig voelt op zijn dagbesteding.

Begeleiding
De bewoners van deze nieuwe woonlocatie hebben allemaal een zekere mate van ondersteuning nodig. De begeleiders helpen de bewoners bij het maken van een dagindeling en de onderlinge sociale contacten, maar ook bij de persoonlijke verzorging en het schoonmaken van hun kamer.

Totale communicatie
Bij de communicatie maakt Zaam gebruik van totale communicatie. De begeleiders gebruiken gebaren, pictogrammen en foto´s om de communicatie met de bewoners zo optimaal mogelijk te maken. Dit voorkomt dat bewoners zich niet begrepen of niet ‘gehoord’ voelen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Zaam op www.zaamzorg.nl. Of neem direct contact op via info@zaamzorg.nl of 06-12939325.