Straks: debat erkenning van Nederlandse Gebarentaal E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Ruth: Armoede in de praktijk

Wat betekent erkenning voor jou?

Straks, om 16.45 uur is het plenaire debat in de Tweede Kamer over de erkenning van de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Het debat van is te volgen met gebarentolk via de speciale livestream van de Tweede Kamer. Via deze stream kun je ook ondertiteling aanzetten.

Eva Westerhoff zet zich al jaren in voor erkenning van NGT en werd door de NOS geïnterviewd: “Het betekent voor mij en alle andere dove mensen niet alleen erkenning van de taal waarin wij ons als persoon uitdrukken, maar ook erkenning en zichtbaarheid van gebarentaligen als een gemeenschap in Nederland, met een eigen taal en culturele identiteit.”

Wat betekent de erkenning van NGT voor jou? We zijn benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal. Stuur ons een mailtje als je daar iets over wilt vertellen!

Veel lees- en kijkplezier.

Redactie Doof.

Actueel

Debat erkenning van Nederlandse Gebarentaal: 1 september

Dinsdag 1 september om 16.45 uur, is het plenaire debat in de Tweede Kamer over het wetsvoorstel om de Nederlandse Gebarentaal (NGT) juridisch te erkennen.

28-08-2020 | samenleving & maatschappij

Lees verder

Meer aandacht nodig voor mogelijkheden cochleaire implantatie bij volwassenen

Minder dan 10% van de ernstig slechthorende volwassenen in Nederland en België die in aanmerking komt voor een cochleair implantaat (CI), heeft er ook daadwerkelijk één.

28-08-2020 | algemeen

Lees verder

Video

Gebarenkoor in Dordrecht zingt al 30 jaar via gebarentaal

Persoonlijk

Column Margriet: Zuurstof is geen sonde

Margriet gaat voor het eerst sinds maanden weer uit eten, alles netjes coronaproof. Maar dan bemerkt ze dat er een misverstand is. Haar vooraf keurig aangevraagde kleinere porties gaan vreemd genoeg naar iemand anders…

01-09-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden