Hoe wil jij je vermaken de komende tijd? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: Hoe welkom voel jij je in een hoorwinkel?

Er staat een hoop te gebeuren

Het is september. De vakantie is voorbij, maar het mooie weer hopelijk nog niet. Zou er nog een mooie nazomer komen? Nu iedereen weer terug is van vakantie én de coronamaatregelen langzaamaan lijken te verdwijnen, is het ook weer tijd voor evenementen. Je ziet het: de agenda staat bomvol!

Sencity Festival is vervangen door de multizintuiglijke voorstelling Sencity >> In The Mix op 18 september. En op de Open Monumentendagen in Delft, op 11 en 12 september kun je cultuur snuiven met gebarentolk. Sportliefhebbers kunnen het Nederlands Doven Elftal aanmoedigen bij hun kwalificatie voor de Deaflympics. Of ga je liever zelf allemaal sporten uitproberen op de Multisportdag?

Maar laten we de Beeld & Geluid Mediacolleges niet vergeten. Je kunt hier kaarten voor winnen! Er zijn drie colleges over heel verschillende, maar allemaal interessante onderwerpen. En allemaal zijn ze supertoegankelijk: er zijn gebarentolken, schrijftolken en er is ringleiding.

En wil jij je actief bezighouden met de officiële erkenning van NGT en de gevolgen daarvan? Kijk dan even naar de vacature bij het Nederlands Gebarencentrum. Als voorzitter of lid van het Adviescollege voor de Nederlandse Gebarentaal draag jij je steentje bij aan het bevorderen van het gebruik van de Nederlandse Gebarentaal in de samenleving.

Actueel

Win kaartjes voor Beeld en Geluid Mediacolleges met o.a. Vincent Bijlo

Er zijn weer leuke én toegankelijke Mediacolleges van Beeld en Geluid. Zo gaat Roel Maalderink op zoek naar de mening van Nederlanders. Doortje Smithuijsen heeft het over de droom van veel jongeren: rijk en beroemd worden als influencer. En Vincent Bijlo bespreekt hoe de wereld om ons heen steeds visueler wordt. Hoe is dat als je blind of slechtziend bent? Voor elk college mogen we 2×2 vrijkaartjes geven!

27-08-2021 | uit- en thuistips

Lees verder

Meer nieuws

Sencity komt met nieuw project (Un)spoken Lab: woordkunst door dove en horende jongeren

27-08-2021

Meer lezen

Video

Boaz nodigt je uit mee te doen met (Un)spoken Lab

Persoonlijk

Column: In Uganda – Luganda leren

Nu de scholen in Uganda nog steeds dicht zijn vanwege de coronamaatregelen, heeft Famke tijd om de lokale taal Luganda te leren. Zo kan ze ook met de (horende) ouders van haar leerlingen praten. Maar het is niet gemakkelijk!

27-08-2021

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden