E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Nieuwe documentaire ‘Niet zoals het hoort’

De muziek moet zachter

Afgelopen week kwam de Gezondheidsraad met een nieuwe advies: zet muziek op openbare plekken zachter. Het verschil is klein, van 103 decibel naar 100 decibel. Toch reageert de horeca- en cultuursector fel tegen het advies. Zij zeggen dat gehoorschade niet toegerekend kan worden aan restaurants en uitgaansgelegenheden. Bovendien vrezen ze dat bezoekers wegblijven wanneer de muziek zachter moet. Gehoorschade is een complex probleem, maar het is overduidelijk dat er op landelijk niveau iets aan gedaan moet worden.

Gelukkig is er ook leuk nieuws. Hands Up seizoen 2 komt eraan! Benieuwd welke BN’ers meedoen? Muziekartiest Flemming en signdancer Theo Stoop zie je samen in de nieuwste videoclip van Flemming: Jij hoort bij mij. En regisseur Roos Wijnen onderzoekt waarom zij zich schaamt voor haar hoortoestel. Ten slotte een film over twee dove meiden die samen op avontuur gaan naar Parijs.

Veel leesplezier!
Redactie Doof.nl

Actueel

Gezondheidsraad adviseert: versterkte muziek moet zachter

De Gezondheidsraad vindt dat in Nederland het maximale geluidsniveau voor versterkte muziek omlaag moet van 103 naar 100 decibel. Dat draagt bij aan het verminderen van het risico op gehoorschade.

30-11-2022 | hoorproblemen

Lees verder

Hands Up seizoen 2: welke BN’er kan het best gebaren?

Op zaterdag 21 januari 2023 start KRO-NCRV met het tweede seizoen van het succesvolle jeugdprogramma Hands Up, het eerste tv-programma met horende, dove én slechthorende deelnemers.

28-11-2022 | communicatie & media

Lees verder

Meer nieuws

Kijktip: Okedoeibedankt met twee dove hoofdrolspelers online terugkijken

02-01-2023

Wat doet het Adviescollege Nederlandse Gebarentaal?

06-12-2022

Spreekuur.nl app: chatten met de huisarts

05-12-2022

Meer lezen

Video

Performance in gebarentaal in nieuwe videoclip Flemming – Jij hoort bij mij

Persoonlijk

Hoor eens even: weg met onze schuchterheid

Op gehoorverlies ligt soms nog een taboe. In reclames worden hoortoestellen gepromoot die ‘onzichtbaar’ zijn. Maar je gehoorverlies verbergen, levert je weinig op. Ook met gehoorapparaten zijn er nog genoeg lastige situaties.

06-12-2022

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden