Ook: geboortecursussen in gebarentaal E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Margriet: Het is soms echt komisch, of zelfs hilarisch

NGT wordt inclusiever

Van eind april tot begin mei gebeurt er altijd veel in Nederland. Gisteren was het Koningsdag. Na twee jaar konden we weer feestvieren zoals we daarvoor deden. Misschien heb je wel gekeken naar de tv-uitzending live vanuit Maastricht, met of zonder tolk gebarentaal. Over een paar dagen is het 4 mei, dag van de Dodenherdenking. Mocht je in de buurt van Almere wonen, dan kun je daar naar een herdenking met tolk Nederlandse Gebarentaal erbij. Wat een prachtig initiatief. En een dag later is het Bevrijdingsdag! Dit jaar helaas geen officiële vrije dag, maar van vrijheid kun je ook in gedachten genieten.

In deze nieuwsbrief weer veel leuk nieuws. Wie won de Nationale LeesVertelwedstrijd? Door de toevoeging van welk gebaar is de Nederlandse Gebarentaal een stukje inclusiever geworden? Hoe kun je de luistervaardigheid van een jong kind met een CI trainen? En wat wil tolk NGT en doula Lindi Oostlander betekenen voor dove zwangere vrouwen? Je komt het allemaal te weten in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

Redactie Doof.nl

Actueel

Lindi is tolk Nederlandse Gebarentaal, doula én geeft geboortecursussen in gebarentaal

Na een paar jaar als tolk gebarentaal te hebben gewerkt, is Lindi Oostlander sinds 2020 een gebarentaalvaardige doula. Daarnaast geeft ze geboortecursussen in gebarentaal.

28-04-2022 | gezondheidszorg

Lees verder

Kindje met CI? 5 simpele tips om te oefenen met luistervaardigheid

Voor jonge kinderen met een cochleair implantaat (CI) is het belangrijk dat zij veel verschillende geluiden leren herkennen. Ouders en verzorgers kunnen dit op speelse wijze aanbieden. Gewoon thuis in de eigen omgeving met zelfgemaakte muziekinstrumenten.

26-04-2022 | advertorial

Lees verder

Meer nieuws

Er is nu een gebaar voor ’tot slaaf gemaakte’ in NGT

21-04-2022

Mohammad Oawda wint feestelijke 25e LeesVertelwedstrijd

25-04-2022

Meer lezen

Video

Videoclip Je weet wel beter - Jos Oerlemans met signdancers
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden