Varen en gebaren E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

In Uganda: Vroegtijdig met vakantie

Boot

Wie ‘buiten de boot valt’ mag niet meer meedoen. Of heeft in ieder geval het gevoel dat hij er niet bijhoort. Dat gevoel zal veel doven en slechthorenden niet onbekend zijn. Gelukkig zit deze nieuwsbrief weer vol met initiatieven die ervoor zorgen dat iedereen zich gelijkwaardig kan voelen.

Zo wil het Verzetsmuseum Junior haar complete tentoonstelling toegankelijk maken voor dove en blinde kinderen en vieren we op 28 september van dit jaar weer WereldDovenDag; een feestje voor en door doven. En wat dacht je van de Gebarenboot in Amsterdam? Kapitein Rudy Plijter heeft niet alleen heel veel (dove én horende) klanten, maar ook veel bekijks.

Met al die goede initiatieven op het gebied van inclusie en toegankelijkheid zit iedereen straks hopelijk écht in hetzelfde schuitje.

Redactie Doof

Actueel

Verzetsmuseum Junior binnenkort toegankelijk voor alle kinderen?

Verzetsmuseum Junior dingt mee naar de ANWB-prijs van 10.000 euro. Het museum wil haar tentoonstelling volledig toegankelijk maken voor dove en blinde kinderen.

03-09-2019 | kinderen

Lees verder

Varend en gebarend door Amsterdam in de Gebarenboot

Doordeweeks werkt hij als meubelmaker, maar ’s avonds en in het weekend bestuurt Rudy de Gebarenboot; een rondvaartboot in Amsterdam voor doven en slechthorenden.

02-09-2019 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Geluid van vliegtuigen maakt vogels agressief

03-09-2019

Google zet eerste stap op weg naar mobiele gebarentaal-app

22-08-2019

Meer lezen

Persoonlijk

Column Margriet: De zorg om de kwetsbare mens

Het blijft Margriet bezighouden, de zorg om de kwetsbare mens. Hoe krijgt die nu de zorg die hij nodig heeft? Wie beoordeelt dat, hoe hoor je de vraag áchter de vraag?

03-09-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden