Of een oordopje, dat kan ook E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: De aanhouder wint

Robot

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Afgelopen week werd er in een Antwerps ziekenhuis voor het eerst een cochleair implantaat geplaatst door een robot. Volgens het ziekenhuis is de robot nauwkeuriger dan de chirurg en zorgt deze ontwikkeling ervoor dat meer mensen hun restgehoor behouden na plaatsing van een CI.

Dat klinkt ons als muziek in de oren! Uiteraard dragen we wel oordopjes om ervoor te zorgen dat die muziek niet te hard binnenkomt. Om meer mensen hiervan bewust te maken, is I Love My Ears een campagne gestart om het dragen van oordopjes met muziekfilter te promoten. Een belangrijke boodschap, want het luisteren van te harde muziek kan leiden tot tinnitus. Wie wil weten hoe het is om tinnitus te hebben, kan een bezoekje brengen aan de foto-expositie van Roland Zweers. Je leest er alles over in deze nieuwsbrief.

Redactie Doof

Actueel

Plug in, party on: campagne tegen gehoorschade door muziek

Met de campagne Plug in Party on Movement wil I Love My Ears bezoekers van concerten en festivals aansporen om oordoppen met muziekfilter te dragen.

13-06-2019 | hooroplossingen

Lees verder

Ziekenhuis Antwerpen laat cochleair implantaat plaatsen door robot

Wereldprimeur: een oorchirurg van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) heeft met behulp van een robot een cochleair implantaat bij een patiƫnt geplaatst.

25-06-2019 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Afstudeerproject Fotovakschool geeft indringend beeld van tinnitus

25-06-2019

Hoort u minder? Dit kunt u doen.

25-06-2019

Cochleair implantaat van AB wint MedTech Breakthrough Award 2019

06-06-2019

Kom in contact met CI-gebruikers of ouders van kinderen met een CI

18-06-2019

Meer lezen

Persoonlijk

In Uganda: Gecompliceerd

Een probleem is vaak gecompliceerder dan het in eerste instantie lijkt. Met haar stichting Signs of Hope ondersteunt Famke inmiddels achttien kinderen op de dovenschool. Ze betaalt (een deel van) hun schoolgeld, omdat de ouders daar niet zelf toe in staat zijn. Dat lijkt het probleem op te lossen dat kinderen niet naar school kunnen. Maar de praktijk is vaak een stuk ingewikkelder.

25-06-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden