Lees het in de column van Lotteke! E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Famke: een huisje met één kamer

Een goed teken

‘Gebarentolk? Dan werk je toch bij het journaal?’ schrijft Lotteke in haar nieuwe column. Veel (horende) mensen hebben deze associatie, omdat ze gebarentolken vaak alleen zien op tv, met name tijdens het journaal. Gelukkig organiseren musea en theaters steeds vaker rondleidingen en voorstellingen met een gebarentolk. In ons agenda-overzicht vind je deze week weer een paar mooie activiteiten die toegankelijk zijn voor doven en slechthorenden.

Ook het Sinterklaasjournaal en de intocht van de Goedheiligman worden dit jaar weer uitgezonden met een gebarentolk. Dat is pas een écht cadeautje voor dove kinderen! Wil je dit leuke bericht delen met familie en vrienden, installeer dan even het Gboard-toetsenbord van Google op je telefoon. Dan kun je je appje opleuken met geanimeerde gebarenstickers: een soort emoji, maar dan met bewegende, gebarende armpjes. Je leest er alles over in deze nieuwsbrief.

Met gebarende groet,
Redactie Doof

Actueel

Sinterklaasjournaal en intocht opnieuw met gebarentolk

'O, kom er eens kijken!' Ook dit jaar zal Het Sinterklaasjournaal worden uitgezonden met gebarentolk. In 2017 gebeurde dit voor het eerst. Dit bleek een schot in de roos, omdat de publieke omroep hiermee tegemoet kwam aan een grote wens van dove en slechthorende kinderen en hun ouders.

17-10-2018 | samenleving & maatschappij

Lees verder

Nieuwe, strengere richtlijnen tegen omgevingslawaai

Veel en hard omgevingslawaai kan schadelijk zijn voor de gezondheid. De WHO komt daarom met nieuwe en strengere richtlijnen.

15-10-2018 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Gboard heeft nu speciale stickers voor doven en slechthorenden

22-10-2018

Voetballer Memphis Depay in actie voor dove en blinde Ghanese kinderen

17-10-2018

Gebarentaalproject wint NOW-Us! Award op Partos Innovation Festival

15-10-2018

Hoog risico gehoorbeschadiging in bosbouw

10-10-2018

Meer lezen

Persoonlijk

Column Lotteke: Wat een hondenbaan

‘Gebarentolk? Dan werk je toch bij het journaal?’ zegt de dame aan de telefoon. Lotteke is niet verbaasd over deze reactie, want veel mensen hebben die associatie. Dat de dame een paar dagen later nog steeds een bijzonder beeld van haar heeft, merkt Lotteke als ze haar persoonlijk ontmoet bij de balie van het museum.

12-09-2018

Lees verder
 

Volg ons Facebook Twitter Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2022   Alle rechten voorbehouden