Vind jij het moeilijk om toe te geven dat je niet goed hoort? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Talking stick

Ga jij die drempel over?

‘Kun je me horen?’. Deze vraag zal jou vast veel gesteld zijn. En hopelijk was het antwoord meestal ‘ja’. Of ‘nee’, als je doof bent. Maar hopelijk kwam je er dan via een tolk, ondertiteling, briefje of ander hulpmiddel toch uit. Want niet alleen op je werk of op school is mee kunnen doen belangrijk. Ook bij het beoefenen van je hobby’s of op vakantie, wil je erbij horen.

Dat ervoer ook onze columnist Frances. Zij woonde een cursus mediteren bij – helemaal haar ding. Eerder kwam ze er niet graag voor uit dat ze niet goed hoorde. Daardoor voelde ze zich vaak alleen in groepen, omdat ze niet alles had meegekregen. Steeds vaker gaat ze nu die drempel over. Zo ook vorige week. Nadat ze de cursusleider gevraagd had solo-apparatuur te gebruiken die met haar CI communiceert, kreeg de Roger Pen de hoofdrol in de cursus. Waardoor ook Frances niet meer een bijrolletje speelde, maar compleet onderdeel was van de groep.

Zulke solo-apparatuur is ook heel handig tijdens voetbal- of andere trainingen. Hier vertellen we meer over in het antwoord op de lezersvraag van deze maand: ‘Hoe kan mijn dochter de trainer beter verstaan?’. Je moet even een drempel over om te vragen of iemand voor jou een microfoon wil dragen. Maar het levert vaak veel op!

Veel leesplezier!

Redactie Doof.nl

Actueel

Lezersvraag: Hoe kan mijn dochter de trainer beter verstaan?

Met solo-apparatuur kun je als slechthorende ook op afstand beter verstaan wat de spreker zegt. Handig bijvoorbeeld bij de sporttraining of in de klas. We lichten dit toe aan de hand van de lezersvraag van deze maand.

02-07-2021 | kinderen

Lees verder

Ik ga op vakantie en neem mee...

Een reisverzekering voor je hoortoestel en reizen tijdens corona. Waar moet je allemaal aan denken als je op vakantie gaat? Voor iedereen die zijn koffer nog moet pakken, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

25-06-2021 | uit- en thuistips

Lees verder

Meer nieuws

Sedanur Seker wint Nationale LeesVertelwedstrijd 2021

28-06-2021

Verbeter je luistervaardigheid met deze tips

08-07-2021

Ervaar hoe geluid voelt!

08-07-2021

Meer lezen

Video

Sprookjes komen uit: gebarentolken bij Paleis Het Loo
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden