E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Harry kreeg in 2017 een cochleair implantaat: ‘Het is een wonder als je na jaren weer zoveel kan horen’

De context van doof

Doof zijn betekent voor iedereen iets anders. Neem bijvoorbeeld de dove Tobias uit de documentaire Doof Kind. Met zijn onvoorwaardelijke acceptatie van zijn doofheid creëert hij interessante vragen bij de kijkers. Wat betekent het grootbrengen van een doof kind? Wat voor gevolgen en voordelen heeft een gehandicaptenstatus? In deze nieuwsbrief kun je 2 vrijkaartjes voor de documentaire winnen.

Tobias is doof geboren, maar wat als je op latere leeftijd doof wordt? Zoals Harry van de Mortel. Hij kreeg vorig jaar een cochleair implantaat en is blij dat hij na jaren van steeds slechter horen, weer veel meer kan horen. Voor hem betekent zijn CI weer ‘meedoen met de maatschappij’.

Als je slechthorend wordt door een erfelijke afwijking zoals Harry, kan je daar verder weinig aan doen. Maar om te voorkomen dat je doof wordt door externe factoren, zoals harde muziek, zet de nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam zich onder andere in voor preventie van gehoorschade.

Dit en meer komt allemaal aan bod in deze nieuwsbrief. Veel leesplezier!

Veel groeten,

Redactieteam Doof.nl

Actueel

Documentaire Doof Kind

In de documentaire Doof Kind schets maker en vader Alex de Ronde een liefdevol en ontroerend portret van zijn dove zoon Tobias, die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. De film laat zien hoe een handicap zomaar in een rijke cultuur kan veranderen en andersom. Doof Kind is de winnaar van de publieksprijs IDFA 2017 en is vanaf 1 maart te zien in verschillende filmtheaters. Doof.nl mag 2 X 2 vrijkaarten weggeven!

26-02-2018 | communicatie & media

Lees verder

Op zoek naar een Thuis?

Ben je op zoek naar een ‘Thuis’ voor een volwassen familielid of cliënt met een auditieve en verstandelijke beperking? Afgestemd op zijn of haar specifieke behoeften? Heeft hij extra begeleiding of zorg nodig in het dagelijks leven, maar wil hij zelf regie houden en kunnen communiceren met de omgeving? Dan is wonen op de nieuwe locatie van Philadelphia in Amersfoort dé oplossing!

30-01-2018 | gezondheidszorg

Lees verder

Meer nieuws

Nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam zet zich in voor gehoorschade

26-02-2018

Gehoorverlies en depressie vaak hand in hand

20-02-2018

Samenwerking tussen Pro Persona, De Gelderhorst, Kentalis en Philadelphia Zorg

19-02-2018

Elektrische stroom stimuleert signaalverwerking in hersenen

14-02-2018

Meer lezen
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden