E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Onbeperkt Ondernemend: 5 vragen aan Dennis Hoogeveen

Rookmelders en ander kabaal

Sinds 1 juli 2022 is een rookmelder op iedere verdieping van een huis verplicht. Een rookmelder gaat piepen zodra de melder in contact komt met rook. ‘U krijgt zo een waarschuwing bij rook of brand,’ staat er op de website van de overheid. Hoe zit het dan als je geen piep hoort – of juist constant alléén een piep? Doof.nl ging op zoek naar alternatieven voor rookmelders als je niet goed hoort. Margriet – die slechthorend is – vroeg ernaar bij haar verhuurder. Zij kon voor advies terecht bij de seniorenconsulent… auw ;).

Ben je toe aan een dagje avontuur? Doe dan mee met de winactie voor Burgers’ Zoo en win vier tickets! Kan je meteen naar hun nieuwe voorstelling Safari Musical. Meedoen? Mail jouw naam, op welke dag je wilt komen en wie jij meeneemt vóór vrijdag 29 juli naar redactie@doof.nl.

Veel leesplezier,
de redactie

Actueel

Rookmelders verplicht sinds juli: oplossingen als je niet goed hoort

Sinds 1 juli 2022 zijn rookmelders in alle woningen verplicht. Maar als je doof of slechthorend bent, is er een kans dat je het alarm niet hoort. Gelukkig zijn er alternatieven voor mensen die minder goed horen.

21-07-2022 | hooroplossingen

Lees verder

Tips voor meer zelfvertrouwen bij een kind met gehoorverlies

Als je kind gehoorverlies heeft, zijn vooral zelfvertrouwen, veerkracht en zelfredzaamheid belangrijk voor zijn ontwikkeling. In dit artikel vertellen we meer over deze eigenschappen. Ook laten we zien hoe je je kind kunt helpen met het ontwikkelen hiervan.

21-07-2022 | advertorial

Lees verder

Meer nieuws

Burgers’ Zoo met gebarentolken!

21-07-2022

GGMD maakt jaarverslag in gebarentaal

07-07-2022

Meer lezen

Video

Gerard werd plotsdoof toen hij 27 jaar was

Persoonlijk

Oud (of ouder) worden… of gewoon slechthorend?

Dinsdag las ik dat veel slechthorenden de nieuwste rookmelders niet horen omdat ze een hoge frequentie hebben. Nu ben ik mijn hele leven al slechthorend, en ja, het wordt er niet beter op. Dus vroeg ik mij af of ik de nieuwe brandmelders kan horen die de verhuurder heeft opgehangen.

11-07-2022

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden