Waar kun je stemmen in gebarentaal? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

In Uganda – De scholen zijn weer open!

Toegankelijke verkiezingen en véél winacties

Vandaag is het World Hearing Day, oftewel Wereld Hoordag. Een goed moment om te kijken naar toegankelijkheid voor mensen die minder goed kunnen horen. Hoe toegankelijk zijn bijvoorbeeld de gemeenteraadsverkiezingen? Op 16 maart wordt in veel gemeenten gestemd op leden van de gemeenteraad. Is informatie over de verkiezingen beschikbaar in Nederlandse gebarentaal? En waar zijn toegankelijke of zelfs gebarentaalvaardige stembureaus? We hebben het voor je uitgezocht.

Verder is er deze week heel veel te winnen bij Doof.nl! We geven kaarten weg voor allerlei toegankelijke evenementen, zoals de poëtische theatershow Talking Hands voor iedereen vanaf 9 jaar. Daarvoor kun je alleen vandaag nog kaarten winnen, dus als je erheen wil moet je snel zijn! Ook kun je op 7 april gratis naar het Mediacollege van Tim Hofman, mediamaker met een missie.

Tot slot maak je nog steeds kans op een trouwceremonie in gebarentaal. Sebastiaan Boogaard is naast tolk Nederlandse Gebarentaal ook trouwambtenaar en mag dus mensen trouwen in gebarentaal! Zelfs het jawoord mag in gebarentaal. Dus heb jij trouwplannen, aarzel dan niet en mail ons.

Veel leesplezier!
Redactie Doof.nl

Actueel

Hoe toegankelijk zijn de verkiezingen voor de gemeenteraden?

Hoe toegankelijk zijn bijvoorbeeld de gemeenteraadsverkiezingen? Op 16 maart wordt in veel gemeenten gestemd op leden van de gemeenteraad. Is informatie over de verkiezingen beschikbaar in Nederlandse gebarentaal? En waar zijn toegankelijke of zelfs gebarentaalvaardige stembureaus?

03-03-2022 | samenleving & maatschappij

Lees verder

Poëtisch muziektheater Talking Hands voor 9+

Ben je doof, slechthorend of horend? Voor een bezoekje aan Talking Hands maakt het niets uit! In dit poëtische muziektheater is de tolk Nederlandse Gebarentaal onderdeel van de cast. Hij zingt, speelt, beweegt en gebaart tegelijk. Mail uiterlijk 3 maart als je kaarten wil winnen!

24-02-2022 | uit- en thuistips

Lees verder

Meer nieuws

Win kaarten voor Mediacollege Tim Hofman, mediamaker met een missie

22-02-2022

Maak kans op een trouwceremonie in gebarentaal!

14-02-2022

Meer lezen

Video

Primeur: eerste videogame met ondersteuning in gebarentaal
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden