E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: Zegening

Weet jij het gebaar voor de koekoek?

Nee? Wij wisten het ook niet. Maar als jij graag in de lucht kijkt om vogels te spotten, kijk dan zeker even naar de laatste uitzending van het radioprogramma Vroege Vogels van BNNVARA. Daarin vertelt Richard Cokart, onderzoeker bij het Gebarencentrum, allemaal leuke weetjes over een aantal vogelnamen in gebarentaal en hoe ze zijn ontstaan.

Over het ontstaan van gebarentaal gesproken, waarom is er eigenlijk niet één internationale gebarentaal? Misschien krijg jij die vraag ook wel eens van mensen om je heen. Er zijn maar liefst 144 verschillende gebarentalen. Hoe kan het dat doven uit een ander land dan toch met elkaar kunnen praten? Hoogleraar Onno Crasborn van de Radboud Universiteit legt het uit in een online college van de Universiteit van Nederland.

En als je je dan toch aan het verdiepen bent in leuke feitjes en weetjes over gebarentaal, dan vind je het vast ook interessant om aan te schuiven bij de 5-delige webinar over de erkenning van de Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Je leest het allemaal in deze nieuwsbrief, veel plezier!

Redactie Doof.nl

Actueel

Oorzaak gehoorverlies na twintig jaar bekend

Genetici van het Radboudumc deden meer dan twintig jaar onderzoek naar de oorzaak van slechthorendheid bij 63 personen. Het blijkt een genetische afwijking.

02-07-2020 | onderzoek & wetenschap

Lees verder

Vogelnamen in gebarentaal bij Vroege Vogels

In het radioprogramma Vroege Vogels van BNNVARA worden elke week ‘Vogelnamen in dialect’ besproken. In de uitzending van deze week was er aandacht voor vogelnamen in de Nederlandse gebarentaal. Weet jij bijvoorbeeld het gebaar voor koekoek?

07-07-2020 | uit- en thuistips

Lees verder

Meer nieuws

Slimme functies voor slechthorenden en doven met iOS 14

02-07-2020

Meer lezen

Video

https://www.doof.nl/video/waarom-is-er-niet-een-internationale-gebarentaal/

Persoonlijk

In Uganda: Geen appeltje voor de dorst

Het coronavirus was nog niet in Uganda geconstateerd, toen de president al maatregelen nam om het virus buiten de landsgrenzen te houden. Op een woensdagmiddag kregen we het te horen: op vrijdag gaan de scholen dicht. Ouders hadden twee dagen de tijd om hun kinderen uit het internaat op te halen.

02-07-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden