een nieuwsbrief vol berichten over toegankelijkheid E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Margriet: Negativiteit

Muziek

Wanneer je het gevoel hebt dat je gediscrimineerd wordt, kun je een klacht indienen bij het College voor de Rechten van de Mens. Dus ook als je vindt dat je onterecht behandeld bent vanwege je gehoorbeperking. Dit deden drie vrienden die naar een concert van UB40 wilden. Ze hadden een tolk geregeld om voor hen te vertalen, maar de tolk kreeg geen gratis kaartje. Zonder tolk was het voor de muziekliefhebbers niet de moeite waar om naar het concert te gaan. Ze dienden een klacht in bij het College en wat bleek? Het weigeren van de gratis toegang van de tolk was in strijd met het VN-verdrag voor mensen met een handicap in Nederland. In deze nieuwsbrief lees je hoe de situatie werd opgelost.

En er is meer nieuws over toegankelijkheid. Zo heeft NPO besloten om de verkiezingsdebatten te voorzien van een gebarentolk en zal ook het Jeugdjournaal vanaf 1 maart worden vertaald voor kinderen (en ouders) met een auditieve beperking.

Tot slot stellen we graag onze nieuwe columnist aan je voor: Jan van der Borden. Jan is KNO-arts en verdiept zich graag in de geschiedenis van de KNO-heelkunde. In zijn eerste column komt hij erachter dat slechts 25 procent van wat artsen vertellen, goed bij de patiënt overkomt. Hij vraagt zich af: hoe kunnen we dit verbeteren?

Kortom: een nieuwsbrief vol berichten over (het verbeteren van) toegankelijkheid. Dat klinkt ons als muziek in de oren!

Redactie Doof.nl

Actueel

Klacht bij College voor rechten van de mens leidt tot meer toegankelijkheid concerten

Drie muziekliefhebbers verkochten noodgedwongen hun concertkaarten, omdat ze geen gebarentolk mee konden nemen. Ze dienden een klacht in bij het College voor de Rechten van de Mens.

28-01-2021 | algemeen

Lees verder

NPO: gebarentolk bij verkiezingsdebatten en Jeugdjournaal

NPO zet de komende tijd gebarentolken in bij de verkiezingsdebatten. Ook het Jeugdjournaal is vanaf 1 maart te volgen met een gebarentolk.

02-02-2021 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Toegankelijke theaterwerkplaats voor kinderen in Het Nationale Theater

02-02-2021

Benny Elferink benoemd tot nieuwe directeur Nederlands Gebarencentrum

02-02-2021

Toegankelijke colleges bij Beeld en Geluid

02-02-2021

Overweegt u een CI? Laat u goed informeren!

30-03-2021

Meer lezen

Persoonlijk

Nieuwe columnist: KNO-arts Jan van der Borden

Doof.nl heeft een nieuwe columnist: Jan van der Borden. Jan was tot vorig jaar KNO-arts in het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam. In zijn eerste column komt Jan erachter dat slechts 25 procent van wat artsen vertellen, goed bij de patiënt overkomt. Hij vraagt zich af: hoe kunnen we dit verbeteren?

03-02-2021

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden