Maar je videogesprek ondertitelen kan ook! E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: 'Ik voel me stoer, in plaats van hulpeloos'

Alles op afstand

Sinds twee maanden vindt al ons intermenselijke contact vooral online plaats. FaceTimen met je ouders, videobellen met school en online vergaderen met je collega’s: dit is inmiddels het ‘nieuwe normaal’. Vandaar dat er ook steeds meer aandacht komt voor deze vormen van ‘samen zijn’.

Voor slechthorende en dove mensen vormen online bijeenkomsten echter wel een extra uitdaging. Hoe kunnen zij goed volgen wat er wordt gezegd? In deze nieuwsbrief lees je alles over de nieuwe tool Text on Tap, die live ondertiteling streamt. Ook besteden we nogmaals aandacht aan de mogelijkheid om te bellen als je doof bent. Want dat kan gewoon, via KPN Teletolk. In het artikel bovenaan in deze nieuwsbrief kun je lezen waarom Pam Hueting de tekst- en beeldbemiddelingsdienst zowel privé als voor haar werk inzet.

Hoewel veel mensen voornamelijk vanuit huismoeten werken, gaat audicien Erik Battem sinds het begin van de coronacrisis gewoon naar zijn werk. Hoe test hij het gehoor van zijn klanten op anderhalve meter afstand? En wat vindt onze columnist Margriet er eigenlijk van dat we binnenkort wellicht mondkapjes moeten gaan dragen, terwijl zij juist zoveel gebruik maakt van liplezen?

We wensen je veel leesplezier!
Redactie Doof.nl

Actueel

‘Nederland Zingt Dichtbij’ over het belang van gebarentaal

In het EO-programma Nederland Zingt Dichtbij werd afgelopen zondag speciale aandacht besteed aan het belang van gebarentaal bij een persconferentie of een kerkdienst. Jurjen ten Brinke ging in gesprek met Sharon van der Borden, tolk Nederlandse Gebarentaal en Theo Stoop die als baby na een hersenvliesontsteking zijn gehoor verloor.

12-05-2020 | algemeen

Lees verder

Niks meer missen tijdens je online borrel met Text on Tap

Het is donderdagmiddag, tijd voor onze maandelijkse personeelsborrel. Vanwege de coronacrisis hebben we onze fysieke borrel verplaatst naar een grote online meet-up. En dat brengt een uitdaging met zich mee, want hoe kunnen de slechthorende collega’s goed volgen wat er wordt gezegd? Dat kan met Text on Tap, een nieuwe tool die live ondertiteling streamt.

12-05-2020 | techniek & ontwikkeling

Lees verder

Meer nieuws

‘Zullen we even bellen?’ (ja, dat kan ook als je doof bent)

31-03-2020

Autorijden voor doven en slechthorenden: wat zijn de regels?

12-05-2020

Meer lezen

Persoonlijk

Column: Audicien op afstand?

Vrij snel na de intrede van het coronavirus werd het beroep audicien ingedeeld in de vitale beroepen. Maar hoe is het voor een audicien om anderhalve meter afstand te moeten houden? Audicien Erik Battem vertelt erover.

12-05-2020

Lees verder

Column Margriet: Mondkapjes en liplezen

Gaan we nu wel of niet mondkapjes dragen? Het houdt Margriet bezig. Ze vraagt zich niet alleen af of mondkapjes veilig zijn, maar ook wie ze dan straks nog kan verstaan als ze niet meer kan liplezen.

12-05-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden