Er komen steeds meer activiteiten online. Wat dacht je bijvoorbeeld van Let's Talk, een online ontmoetingsplaats voor doven en slechthorenden. E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: Goedemorgen vanuit het thuiskantoor!

Ga jij nog iets leuks doen?

Heb jij nog plannen dit weekend? Vóór de coronacrisis was dit een heel normale vraag. Onze agenda’s zaten vol met leuke activiteiten. Maar nu zitten we allemaal thuis. Is er dan niks leuks meer te doen? Gelukkig wel! Natuurlijk kun je je (oude) hobby’s weer oppakken en naar hartenlust puzzelen, breien, gamen, bordspelletjes doen, Netflixen of klussen in huis. Maar je hoeft het niet allemaal zelf te verzinnen …

Online worden er namelijk steeds meer evenementen georganiseerd, en jij kunt daaraan meedoen! Wat dacht je bijvoorbeeld van Let’s Talk, dat is een online ontmoetingsplaats voor doven en slechthorenden waar je elke dag in contact kan komen met soms wel meer dan twintig mensen tegelijk. Gewoon door gezellig te kletsen, of door mee te doen met een activiteit zoals yoga of bingo. Houd je het liever wat rustiger? Dan kun je ook videobellen met studenten van het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies. Zo help je hen om het tolken en gebaren te blijven oefenen en heb je zelf even een leuk praatje als je daar behoefte aan hebt.

Een groepsgesprek volgen via videobellen is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Daarom organiseert Jessica Ernst diverse gratis webinars en leert ze je hoe je met de juiste ondersteuning toch een gesprek kunt volgen als je doof of slechthorend bent.

Tot slot kun je ook gewoon lekker ontspannen in je thuisbioscoop. Bijvoorbeeld met de Surinaamse bioscoophit WIREN. Het indrukwekkende verhaal van een dove jongen die in Suriname opkomt voor zijn rechten, is vanaf nu online te zien bij Pathe Thuis en iTunes.

Veel gezondheid en leesplezier!

Redactie Doof.

Actueel

HoorSpel: interactief hoortrainingsprogramma voor professionals en ouders

Zingen en tegelijkertijd het gehoor trainen van slechthorende kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 8 jaar? Dat kan met HoorSpel: een interactief hoortrainingsprogramma dat door professionals én door ouders gebruikt kan worden.

14-04-2020 | advertorial

Lees verder

Live ondertiteling bij een uitvaart

Schrijftolk Sandy ondertitelt livestreams van uitvaarten. Zodat ook doven en slechthorenden kunnen meelezen en verbonden zijn met andere nabestaanden.

14-04-2020 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Videobellen tegen eenzaamheid: studenten en doven/slechthorenden komen met elkaar in contact

14-04-2020

Hbo-opleiding tolk Nederlandse gebarentaal populair dankzij ‘Irma-effect’

07-04-2020

Meer lezen

Video

Zolderkamerconcert voor Irma Sluijs

Persoonlijk

Anita Noordhoff: initiatiefnemer Let’s Talk

Hoe kun je in tijden van de coronacrisis nieuwe mensen ontmoeten, in contact blijven met gelijkgestemden of bijvoorbeeld kennisdelen? Dat kan met Let’s Talk, een online ontmoetingsplaats voor doven en slechthorenden.

10-04-2020

Lees verder

Column Ruth: Begeleiding op afstand

“Dit wordt vast je laatste huisbezoek in hele lange tijd,” zei Ruth twee weken geleden al tegen zichzelf. Inmiddels begeleidt ze haar gezinnen nu ‘op afstand’. En dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

03-04-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2023   Alle rechten voorbehouden