Stel je voor dat je letterlijk in één klap doof bent. Wat doe je dan? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

‘Ineens leefde ik in een stille wereld’

In één klap doof

Stel je voor dat je letterlijk in één klap doof bent. Van de een op andere dag, van een druk en communicatief bestaan, naar een leven achter de geraniums. Het overkwam Henk van Rees die tijdens een nieuwjaarsnacht plotsdoof werd door vuurwerk. Wat doe je dan?

Als je moet leren omgaan met plotsdoofheid kan het helpen als je mensen ontmoet die hetzelfde hebben meegemaakt. En daarom organiseert Stichting Plotsdoven in februari een speciale midweek waar plotsdoven met elkaar van gedachten kunnen wisselen en tot rust kunnen komen na een hectische periode. Waar je van elkaar kunt leren en handvatten krijgt om de gevolgen van  gehoorverlies een plek te geven.

Toen Henk zijn doofheid eenmaal een plek had gegeven, raakte hij op de hoogte van de mogelijkheden van een cochleair implantaat (CI). Hij besloot ervoor te gaan en kan dankzij zijn gehoorimplantaat weer horen. Ben jij benieuwd wat een CI voor jou of iemand om je heen zou kunnen betekenen? Dit jaar worden er weer verschillende CI-informatiebijeenkomsten gehouden.

Of je nu wel of niet (goed) kunt horen, dj en geluidsingenieur Cedric Engels schreef een boek over de kracht van geluid. Hoe sommige geluiden stress kunnen verlagen en helend kunnen werken, en andere geluiden juist weer dood ongelukkig kunnen maken. De aanleiding? Toen zijn dove grootvader overleed, raakte de auteur gefascineerd door geluid en de impact die het kan hebben op je leven.

Veel leesplezier en de beste wensen voor 2020!
Redactie Doof.nl

Actueel

Moppereend voorlezen in NGT en NmG

Het Gebarencentrum maakte in het kader van de Nationale Voorleesdagen een vertaling van het boek Moppereend, dat gekozen werd tot prentenboek van het jaar. 

06-01-2020 | algemeen

Lees verder

Hogeropgeleide doven en slechthorenden nu ook in Banenplan

Vanaf nu is het doelgroepregister niet alleen bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar mogen ook hogeropgeleiden met een beperking zich melden.

06-01-2020 | werk & carrière

Lees verder

Meer nieuws

Boekentip: De kracht van geluid

07-01-2020

Hoe kon Beethoven ondanks doofheid blijven componeren?

30-12-2019

Ongehoord Boijmans-bij-de-Buren: rondleidingen in NGT

30-12-2019

Meer lezen

Video

Volleybalster Nicole Koolhaas doet het Wilhelmus in gebarentaal
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2023   Alle rechten voorbehouden