E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: FOMO

Ben jij bang om iets te missen?

De angst om iets te missen bestaat al langer, maar sinds de opkomst van social media is Fear Of Missing Out (FOMO) continu aanwezig. Plaatst iemand een toffe foto vanaf een leuk feestje op Facebook terwijl jij thuis op de bank zit te Netflixen? Grote kans dat je ineens een gevoel bekruipt dat jij daar ook bij had moeten zijn.

Maar als je er dan wél bij bent, wil dat natuurlijk niet meteen zeggen dat je niks meer mist. Als dove of slechthorende vang je tenslotte niet alle gesprekken of geluiden op zoals goed horenden dat doen en misschien is je gevoel van FOMO in gezelschap zelfs nog wel groter.

Wil je alles meekrijgen van het Songfestival in Nederland volgend jaar? Als het aan de Minister van Gehandicaptenzaken ligt, komt er live een Tolk Nederlandse Gebarentaal in Ahoy en hoef je niet naar een apart kanaal te schakelen, maar kijk je gewoon met de anderen mee. Zou muziektolk Miriam Stolk erbij zijn? Ze was dit weekend bij Appelpop zodat dove bezoekers niets hoefden te missen van het festival. En misschien is het in de toekomst wel heel normaal om alles mee te krijgen, met de initiatiefwet om NGT te erkennen als officiële taal.

Mis van deze nieuwsbrief in elk geval niets …

Redactie Doof.nl

Actueel

Initiatiefwet om NGT te erkennen als officiële taal

Al meer dan dertig jaar strijden doven en slechthorenden voor erkenning van hun taal: de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Nu komt er zeer waarschijnlijk een doorbraak in deze strijd.

06-09-2019 | algemeen

Lees verder

Songfestival 2020: minister van Gehandicaptenzaken denkt mee

Als het aan de Minister van Gehandicaptenzaken ligt, krijgt het songfestival in 2020 in elk geval live een tolk Nederlandse Gebarentaal. Rick Brink mag meedenken over de invulling van het Eurovisie Songfestival.

13-09-2019 | communicatie & media

Lees verder

Meer nieuws

Doof kind dupe van kloof tussen gezondheidszorg en vreemdelingenrecht

13-09-2019

Nederlands Film Festival vertoont films met ondertiteling en gebarentolk

11-09-2019

Lingo-presentator Jan Versteegh deels slechthorend

10-09-2019

Tinnituspodcast wint NTR-podcast prijs

04-09-2019

Britse tiener blind en slechthorend door extreem ongezond eten

04-09-2019

Verzetsmuseum Junior binnenkort toegankelijk voor alle kinderen?

03-09-2019

Meer lezen

Video

Geniet van een popfestival met muziektolken

Persoonlijk

Column: horen met twee CI’s – de motivatie

Horen met twee oren, dat klinkt normaal en dat is het ook. Nou ja, voor de meeste mensen dan. Tot haar achttiende hoorde Frances ook gewoon met twee oren. Maar, daar kwam verandering in.

06-09-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden