En misschien zelfs een award! E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Erik: Schiet mij maar datalek

Actie

Het zou goed kunnen dat Sharon van der Borden en Liesbeth Wulffraat na het horen van dit woord vol passie beginnen met het tolken van The Passion. The Passion is de moderne vertelling van het leven van Jezus, die jaarlijks live wordt opgevoerd door bekende Nederlanders. Door de actie van een aantal kritische kijkers is het dit jaar voor het eerst gelukt om The Passion te laten tolken in de Nederlandse Gebarentaal.

Ook tijdens de Dutch App Awards is er deze week aandacht voor gebarentaal. De Kindergebaren-app van de NSDSK is genomineerd voor een award in de categorie Maatschappelijke Impact. Wij hopen natuurlijk van harte dat de app de prijs gaat winnen.

Verder lees je in deze nieuwsbrief over SignAloud, een slimme handschoen die gebaren omzet naar tekst en spraak, en vertelt Erik over een lek bij Tolkcontact. Evelyne vraagt zich tot slot af wat het verschil is tussen ‘echt gebeurd’ en ‘de waarheid’. Daar kom je maar op één manier achter: lezen.

Veel plezier!
Redactie Doof

Actueel

Kindergebaren-app genomineerd voor een Dutch App Award

De Kindergebaren-app van de NSDSK is genomineerd voor een Dutch App Award in de categorie Maatschappelijke Impact. De Dutch App Awards is een jaarlijks terugkerend evenement, waarin een deskundige jury op zoek gaat naar de allerbeste apps van Nederlandse bodem.

11-04-2019 | communicatie & media

Lees verder

The Passion dit jaar met gebarentolk en audiotranscriptie

Aanstaande donderdagavond 18 april wordt The Passion live uitgezonden vanuit Dordrecht op NPO 1. Het programma wordt zoals gebruikelijk ondertiteld, maar krijgt nu voor het eerst ook een gebarentolk op NPO1 Extra. Ook blinden en slechtzienden kunnen het programma volgen met audiodescriptie op NPO Radio 2.

16-04-2019 | communicatie & media

Lees verder

Meer nieuws

Slimme handschoen vertaalt gebaren naar spraak en tekst

09-04-2019

Informatiebijeenkomst: slechthorendheid op het werk

16-04-2019

Nieuwe Netflix-film met doof personage: The Silence

03-04-2019

Meer lezen

Persoonlijk

HEMA-onderbroeken en seriemoordenaars

Een collega vraagt aan Evelyne of alles wat ze schrijft echt waar is. Op weg naar huis denkt Evelyne erover na. Alles wat ze schrijft is echt gebeurd, maar maakt dat het per definitie de waarheid? En hoe zit het met de interpretatie van de lezer, hoe 'waar' is die? Een column over woorden, beelden, fantasie en inlevingsvermogen.

16-04-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden