En bakt TT888 er eigenlijk wel iets van? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

In Uganda: andere visie

Zichtbaar

Afgelopen maand was onze columnist Famke weer even in Nederland. Door de gesprekken die ze hier in ons koude kikkerlandje had, keek ze weer met een nieuwe blik naar de situatie in Uganda. Ze stelde vast: in Uganda is nog een lange weg te gaan als het gaat om de zichtbaarheid van doven en slechthorenden in de samenleving.

In Nederland gaat het op dat vlak steeds beter. Zo konden we in het tv-programma Heel Holland Bakt niet alleen genieten van de bakkunsten van de dove Cas, maar ook van de gebaren van zijn tolk Wieke. Ook wereldwijd krijgen dove rolmodellen steeds meer aandacht. Topmodel Nyle DiMarco vertaalde de nieuwste hit van zangeres Ariana Grande in gebarentaal en maakte daarvan een compleet nieuwe videoclip. Ariana Grande had haar eigen video eerder al voorzien van ondertiteling, iets wat nog lang niet standaard is in de muziekwereld.

Over ondertiteling gesproken: wat vind jij eigenlijk van de ondertiteling van de NPO? Ben je tevreden of kan het juist beter? Onderzoeksbureau Ipsos toetst de kwaliteit van TT888 Ondertiteling en is op zoek naar deelnemers die hun mening willen geven.

Klaar? Lezen maar!

Actueel

Verdubbeling studietoeslag voor studenten met een beperking

Studietoeslag is er voor studenten die door een lichamelijke of geestelijke beperking of chronische ziekte niet kunnen werken naast hun studie. Voor studenten in Utrecht is deze studietoeslag afgelopen maand verdubbeld, van 100 naar 200 euro per maand.

29-01-2019 | werk & carrière

Lees verder

Meer nieuws

Het energieverbruik van een hoortoestel

05-02-2019

Op deze basisschool zitten doof en horend in één klas

28-01-2019

Tolk Wieke van Heel Holland Bakt: ‘Ik kon niet zeggen “Cas, je vergeet iets!”‘

28-01-2019

Geschiedenis dovenonderwijs nu opgenomen in Archiefbank Amsterdam

04-02-2019

Nieuwe technologie stuurt audio via laserstraal direct naar het oor

29-01-2019

Meer lezen

Video

Doof topmodel covert Ariana Grande-hit in gebarentaal

Persoonlijk

Ervaringsverhaal: 'Ik kan weer van muziek genieten'

Peter heeft sinds mei 2016 een cochleair implantaat. Hij koos destijds voor een CI, omdat hij steeds dover werd. ‘Ik was mij ervan bewust dat het een lang en vermoeiend proces zou zijn, en dat het ook moeilijk zou worden voor mijn partner. Je moet immers dagelijks oefenen, oefenen en oefenen.' Hoe gaat het nu, bijna drie jaar later, met Peter en hoe kijkt hij terug op zijn keuze voor een implantaat?

05-02-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden