Een fluisterviool en het geluid van goud E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Mary: Spreken is zilver...

Stilte voor de fluisterviool

Stel je voor: je bent muzikant van beroep en je houdt van volume. En dan krijg je op een dag te horen dat je òf moet stoppen met musiceren, òf drastische maatregelen moet nemen om je gehoor te beschermen. Het overkwam een Amerikaans-Nederlandse violiste. Speciaal voor haar werd een extra zacht muziekstuk gecomponeerd, zodat ze weer kan spelen. Op een fluisterviool. In deze nieuwsbrief kun je lezen wat dat precies voor instrument is.

Van fluisteren is absoluut geen sprake op de aankomende WereldDovenDag. Die wordt namelijk afgesloten met een MuteSounds party: keiharde bass op een legendarische trilvloer. Na een dag vol workshops, lezingen en andere activiteiten kun je de muziek daar dus gewoon gaan vóelen.

Kortom: een nieuwsbrief vol zintuigen, inclusief een CI-ervaringsverhaal én een column over het geluid van… goud.

Actueel

60 jaar WereldDovenDag

Op zaterdagmiddag 29 september 2018 vindt voor de 60e keer WerelddDovenDag plaats in Leeuwarden. Met tal van workshops, lezingen en activiteiten, een informatiemarkt en een dove ondernemers markt, belooft het een interessante dag te worden. Met als spetterende afsluiting een MuteSounds party.

12-06-2018 | algemeen

Lees verder

Enquête Live-ondertiteling Tweede Kamer. Doe je mee?

In februari 2017 startte de Tweede Kamer met het live ondertitelen van het wekelijkse Vragenuurtje voor doven en slechthorenden. Inmiddels ruim een jaar verder zijn ze benieuwd naar de ervaringen van de kijker. Door het invullen van deze enquête kun jij de Tweede Kamer laten weten wat je van de live-ondertiteling vindt.

11-06-2018 | onderzoek & wetenschap

Lees verder

Meer nieuws

Eén op de zeven kinderen heeft gehoorverlies

15-06-2018

Violiste met gehoorschade speelt speciaal gecomponeerd zacht muziekstuk

14-06-2018

Nederlandse student loopt stage op dovenschool in Amerika

13-06-2018

Vragen over CI’s? Stel ze aan gebruikers

14-06-2018

Steeds meer mogelijkheden bij éénzijdige doofheid

19-06-2018

Meer lezen

Persoonlijk

CI-ervaringsverhaal: "Quinn hoort bijna alles, soms vergeten we dat hij doof is."

Vader Jan Verheij kan zich nog goed herinneren dat hij en zijn vrouw te horen kregen dat hun pasgeboren zoontje Quinn doof was. Nu, twaalf jaar later, volgt Quinn het reguliere onderwijs en luistert en praat vrijwel moeiteloos met iedereen. Lees in dit ervaringsverhaal hoe Quinn, dankzij twee cochleaire implantaten (CI), goed kan meedraaien op een school met horende klasgenoten.

19-06-2018

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden