Games, films, liedjes en nog veel meer E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Frances: captions en tekstgrapjes

De ideale wereld

Natuurlijk bestaat die niet. Of toch wel? Als we Frances moeten geloven, komt de situatie in Londen aardig in de buurt. In haar column lees je wat ze hier precies mee bedoelt.

Ook in de wereld van de videogames is iets bijzonders aan de hand. Dit jaar verschijnt een Playstation-game met een doof personage in de hoofdrol. En over hoofdrollen gesproken: FODOK heeft een inspirerend informatieboekje uitgegeven, waarin begeleiders van dove en slechthorende kinderen centraal staan. Ideaal als je behoefte hebt aan ervaringsverhalen.

Wie meer interesse heeft in fictieve verhalen, moet eind van de maand in Leeuwarden zijn. Daar worden vier dagen lang bioscoopfilms vertoond die te maken hebben met doof zijn of de Dovencultuur. Uiteraard allemaal met ondertiteling of gebarentolk. En dat geldt ook voor de nieuwe MediaMasters van dit jaar! Daar gaan wij, net als Mary van Duuren in haar nieuwste column, spontaan een liedje van zingen.

Zing je mee?

 

Actueel

Nieuwe Playstation-game met doof hoofdpersonage

Tijdens de Electronic Entertainment Expo, één van de grootste gamebeurzen ter wereld, werd dit jaar een bijzondere nieuwe game aangekondigd: The Quiet Man. De game is niet alleen verrassend door het filmische karakter, maar ook vanwege het feit dat het hoofdpersonage doof is.

11-09-2018 | communicatie & media

Lees verder

Inspirerend infoboekje voor begeleiders van dove en slechthorende kinderen

Wanneer je als begeleider op school, op de kinderopvang of op een club te maken krijgt met een doof of slechthorend kind, sta je voor een uitdaging. Hoe voorkom je dat dit kind in het gedrang komt in je groep? Hoe zorg je dat hij/zij ondanks de gehoorbeperking zo goed mogelijk kan meedoen? De antwoorden op deze en andere vragen zijn te vinden in het informatieboekje 'Een doof of slechthorend kind in de groep'.

31-08-2018 | onderwijs

Lees verder

Meer nieuws

Eindelijk een alternatief voor traditionele ‘piepjestest’?

03-09-2018

RONDO 2 – Zo eenvoudig kan het zijn!

03-09-2018

Helpen handgebaren ons om taal te uiten en begrijpen?

31-08-2018

Mini-festival ‘Doof in de Film’ in Leeuwarden

30-08-2018

Vragenlijst slechthorendheid en tinnitus

08-08-2018

Betere ondertiteling bij games? Graag!

29-08-2018

Meer lezen

Video

MediaMasters is terug en vernieuwd!

Persoonlijk

Column Mary: Opvallend

“Vanaf nu zal ik alleen dát geluid nog horen als ik het liedje luister.”
Mary van Duuren hoort een liedje op de radio en zingt vrolijk mee. Wat volgt is een interessant gesprek met haar puberzoon.

21-08-2018

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden