Over rollende thee en Oost-Indische oren E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Evelyne: Oost-Indisch opvoeden

Super

Dat is de held Jericho in de Netflix-serie Titans. Hij communiceert namelijk uitsluitend in gebarentaal, zodat iedere televisiekijker zijn boodschap begrijpt.

Was hij ook maar aanwezig geweest tijdens de live-persconferentie over de aanslag in Utrecht. Dan hadden ook alle dove kijkers direct begrepen dat er gevaar dreigde in de stad. Dat dit nu niet meteen duidelijk was door het ontbreken van een gebarentolk, zorgde gelukkig wel voor Kamervragen over de toegankelijkheid van overheidsinformatie. In deze nieuwsbrief kun je er alles over lezen.

Net als over de rollende high tea in Den Haag, het begin van het nieuwe schooljaar op de dovenschool in Uganda en de Oost-Indische opvoedstijl van Evelyne.

Wij wensen je (super)veel leesplezier!
Redactie Doof

Actueel

Ontbrekende tolk zorgt voor Kamervragen over crisiscommunicatie

Voor veel doven was de live-berichtgeving over de aanslag in Utrecht op 18 maart niet goed te volgen door het ontbreken van een gebarentolk. Lisa Hinderks deelde haar verontwaardiging hierover op Twitter. Honderden mensen vielen haar bij. Dit leidde tot schriftelijke Kamervragen over de toegankelijkheid van overheidsinformatie.

25-03-2019 | algemeen

Lees verder

Inschrijving Onbeperkt070 gestart met ‘rollende high tea’ in Den Haag

Voorbijgangers op de Lange Vijverberg in Den Haag werden op dinsdag 19 maart verrast met een bijzondere high tea: zij kregen thee en hapjes aangeboden in een rolstoel. Met deze ludieke actie gaf Stichting Voorall het startschot voor de inschrijvingen voor de Onbeperkt070-prijs, die in juni van dit jaar wordt uitgereikt.

19-03-2019 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Oorsuizen: wat kun je er aan doen?

26-03-2019

Kom meer te weten over CI en stel je vragen aan CI-gebruikers

02-05-2019

Doof transmodel speelt gebarensuperheld in Netflix-serie Titans

26-03-2019

Meer lezen

Persoonlijk

In Uganda: Nieuw schooljaar

In Uganda is een nieuw schooljaar begonnen. Famke geeft voor het derde jaar les in Primary 2 en als ze naar de resultaten van haar leerlingen kijkt, valt haar iets op.

28-03-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden