Het internationale Cross Comix Festival is een visueel spektakel over de wondere wereld van de kunst, comedy en visual storytelling, mét gebarentolk E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Margriet: Heilige huisjes

Wat telt?

Hoe kleiner de groep die het treft, hoe minder geld er is voor onderzoek. Dat stelt onze columniste Margriet deze maand in haar column. Ze bedoelt, dat bekende ziekten zoals borstkanker of longkanker heel veel media-aandacht krijgen en er daardoor ook veel geld wordt ingezameld voor deze ziekten. Terwijl er ook veel andere (levensbedreigende) vormen van kanker zijn die helemaal geen aandacht krijgen.

Als iets een kleine groep treft, telt het dus niet? Gelukkig legt niet iedereen zich daar zomaar bij neer. Om te stimuleren dat de culturele en creatieve industrie inclusiever wordt, stelden brancheverenigingen in de culturele en creatieve sector bijvoorbeeld een nieuwe Code Diversiteit & Inclusie op. Tijdens de presentatie van de Code werden ook de jaarlijkse &Awards uitgereikt aan mensen die zich bijzonder inzetten voor een meer inclusieve sector. In de categorie ‘organisaties’ ontving Wat Telt! de award. Wat Telt! zet zich in voor het volledig toegankelijk maken van diensten of evenementen voor mensen met een auditieve beperking, en biedt coaching voor doven en slechthorenden.

En wat ook nog telt, is dat je deze maand twee vrijkaarten kunt winnen voor het internationale Cross Comix Festival Rotterdam. Een visueel festival over de wondere wereld van de kunst, comedy en visual storytelling, mét een gebarentolk! Lees het allemaal in deze nieuwsbrief, veel plezier.

Redactie Doof

Actueel

Win twee vrijkaarten voor het visuele Cross Comix Festival Rotterdam!

Wil jij kans maken op twee vrijkaarten voor hét visuele festival van Rotterdam? Vertel ons met wie jij naar Cross Comix zou willen en waarom, en wie weet sta jij zondag op de gastenlijst!

12-11-2019 | algemeen

Lees verder

Zijn alle implantaten hetzelfde? Laat u informeren op 18 november

Komt u (of uw kind) in aanmerking voor een cochleair implantaat? En wit u daarover goed geïnformeerd worden, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken? Dan bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de CI-informatiebijeenkomst in het MED-EL Care Center. Wij bieden op maandag 18 november van 19:00 tot 22.00 uur een…

28-10-2019 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Code Diversiteit & Inclusie moet cultureel aanbod toegankelijker maken

04-11-2019

MediaMasters: serious game over digitale media, óók in gebarentaal

01-11-2019

Meer lezen

Video

Muziek voelen met het Sound Shirt

Persoonlijk

Column Erik: De ideale werkdag

Soms zijn er van die dagen dat het allemaal niet mee lijkt te zitten. Je verslaapt je en mist de trein, het koffieapparaat doet het niet en iemand op het werk heeft in je bureaustoel gezeten, waardoor de rugleuning net iets te ver achterover staat. Gelukkig werkt Erik bij Tolkcontact en maakt het helpen van mensen zijn dag vaak goed. Al is dit niet altijd even makkelijk.

12-11-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden