Wanneer je een beperking hebt, moet je vaker een oplossing vinden E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: Waarom Frances de zelfscan zo graag gebruikt

Oplossingen

Als je er over nadenkt, ben je de hele dag bezig om oplossingen te bedenken. Ik heb geen brood meer. Oplossing: ik ga zo naar de bakker. De hond is onrustig. Oplossing: Ik ga hem even uitlaten. Of iets ingewikkelder: ik heb zin om te zwemmen maar ik moet werken. Oplossing: ik neem een extra dag vrij.

Het vinden van oplossingen doen we vaak onbewust. Omdat de vraagstukken die eraan vooraf gaan, onderdeel zijn van ons dagelijks leven. Wanneer je een beperking hebt, wordt je oplossingsgerichte vermogen meer op de proef gesteld dan wanneer je onbeperkt je dagen vult. Maar zelfs dan kunnen oplossingen zich ongemerkt ontwikkelen. Pas als je je afvraagt waarom je eigenlijk iets doet, blijkt het dat je een oplossing hebt gevonden voor iets wat je al heel lang in de weg zat. De zelfscan in de supermarkt bijvoorbeeld. Ideale oplossing als je niet goed hoort.

Maar oplossingen kunnen natuurlijk ook heel bewust zijn. Het feit dat de politie nu al nadenkt over de gehoorbescherming van agenten tijdens de jaarwisseling, is omdat dat hopelijk een oplossing is voor problemen met het gehoor. Als je onderzoek doet naar de behandeling van tinnitus, dan hoop je dat je daarmee mogelijk een oplossing vindt om de klachten van patienten te verlichten. En als je kiest voor een CI, dan wil je dat dat een oplossing zal zijn voor je verminderde gehoor.

Deze nieuwsbrief staat bol van bewuste, onbewuste en praktische oplossingen. Wat je bijvoorbeeld kunt doen om druk op je oren te voorkomen tijdens de vlucht naar je vakantiebestemming. Hoe je met oordoppen pieploos kunt genieten op Lowlands. Of nog beter: luister naar een stilteconcert. Zo, opgelost!

Actueel

Last van je oren tijdens vliegen? Dit kun je doen!

Het is hoogseizoen en dat betekent dat in deze periode weer heel veel mensen in het vliegtuig stappen naar hun vakantiebestemming. Leuk natuurlijk, maar dat vliegen kan heel vervelend zijn als je last van je oren krijgt. Maar je kunt er vaak wel wat aan doen.

06-08-2019 | algemeen

Lees verder

UMC Utrecht onderzoek behandeling naar tinnitus

De afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) van het Universitair Medisch Centrum Utrecht is op zoek naar deelnemers aan een onderzoek naar de behandeling van tinnitus. Bij het onderzoek wordt mindfulness therapie vergeleken met cognitieve gedragstherapie.

05-08-2019 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Een muziekstuk zonder geluid

01-08-2019

Zijn alle implantaten hetzelfde? Laat u informeren op 19 augustus

31-07-2019

Lowlands: genieten zonder piep!

06-08-2019

Kijkje in de keuken bij fabrikant Sonova

06-08-2019

Verdiepende informatiebijeenkomst over Cochleaire Implantatie (CI)

25-07-2019

Meer lezen

Video

Jeugdjournaal: Waarom loopt de ondertiteling altijd achter

Persoonlijk

‘Mijn wereld is weer terug’

Op het moment dat Ellen hoorde dat ze in aanmerking kwam voor een cochleair implantaat, stond ze voor de vraag: welke CI neem ik? “De specialist in het ziekenhuis zei: ‘ze zijn alle drie even goed, kiest u maar!"

06-08-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden