Je leest het in deze nieuwsbrief! E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: 'Ik heb een tolk op mijn mobiel'

Alarm

Binnen de hele Europese Unie is 112 al ruim 10 jaar het standaard alarmnummer. Hoewel het nummer al zo lang bestaat, kent bijna de helft van de mensen het nog altijd niet. Dat is jammer, want het alarmnummer 112 is overal in Europa gratis te bereiken. Niet alleen telefonisch, maar ook via tekstberichten. Dit betekent dat ook dove en slechthorende mensen in een noodsituatie altijd zelf direct contact met de alarmcentrale kunnen leggen.

Maak je gebruik van de Tolkcontact-app, dan is het zelfs nóg eenvoudiger: de 112-knop is een standaard onderdeel van de app. Na één druk op de knop ben je direct verbonden met een medewerker van de alarmcentrale en kun je communiceren via tekst. Je kunt zelf ook spreken (let op: geen beeld!). De 112-centralist antwoordt altijd door te typen. Op deze manier zorgt Tolkcontact ervoor dat ook spoedeisende zaken zo toegankelijk mogelijk zijn.

In deze nieuwsbrief kun je lezen hoe een melding bij de alarmcentrale binnenkomt. Ook lees je in het ervaringsverhaal van Henrieke wat zij allemaal doet met de Tolkcontact-app (zie ‘Ik heb een tolk in mijn mobiel!’ hierboven). Wij hopen dat veel mensen straks niet alleen bekend zijn met het alarmnummer, maar ook met alle andere mogelijkheden die de Tolkcontact-app te bieden heeft.

Veel leesplezier!
Redactie Doof.nl

 

Actueel

Hoe bereik je alarmcentrale 112 als je doof bent?

Op 11 februari was het de Europese dag van het Alarmnummer 112, een jaarlijks terugkerende dag die, heel toepasselijk, op 11-2 valt. Hoe komt een oproep bij de 112-meldkamer binnen? En hoe bereik je 112 als je doof of slechthorend bent? 

11-02-2020 | algemeen

Lees verder

Vijf vragen over de enige erkende tinnitustherapie

Een nieuwe behandeling tegen tinnitus blijkt zó succesvol, dat het wordt geadviseerd als de standaardbehandeling voor tinnitus in Nederland en Europa. Wat houdt deze behandeling precies in en waarom werkt hij zo goed? Onderzoeker en psycholoog Rilana Cima geeft antwoord op vijf prangende vragen.

07-02-2020 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Online teksten met hyperlinks maakt begrijpend lezen moeilijker

14-02-2020

Makkelijker aan het werk met een beperking

14-02-2020

Boekentip: Mama laat haar oren uit

07-02-2020

Meer lezen

Persoonlijk

Ervaringsverhaal over tinnitus: ‘Ik zoek niet meer naar een oplossing’

Al zo’n vijftien jaar lang hoort Jos Vrijsen 24 uur per dag een pieptoon met een geluidssterkte vergelijkbaar met dat van een elektrisch scheerapparaat. En dat heeft een behoorlijke invloed op zijn leven.

07-02-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden