Boekentip: Mama laat haar oren uit

07-02-2020 hoorproblemen

Hij kwam eigenlijk al meer dan twee jaar geleden al uit, maar deze week kreeg het boek Mama laat haar oren uit van auteur Brigitte Minne ineens extra aandacht in België in het kader van gehoorschade en preventie. In het jeugdboek loopt de moeder van hoofdpersoon Merel namelijk gehoorschade op door knallend vuurwerk en ze beschrijft onder andere hoe het is om te leven met een moeder die slechthorend is.

Steeds meer jongeren lopen gehoorschade op, meestal door luide muziek. Hoe kun je kinderen al op jonge leeftijd op een toegankelijke manier bewust maken van de gevolgen van gehoorschade? Een aantal lokale bibliotheken in België bedachten om dit te doen via het boek Mama laat haar oren uit, waarin de moeder van Merel op Oudejaarsdag in een keer slechthorend wordt door vuurwerk. Het boek gaat enerzijds over samenleven met een dove of slechthorende, vanuit kinderstandpunt. Maar het is veel meer ook een verhaal over voetbal en de liefde van supporters en spelers van AA Gent, een Belgische voetbalclub. Dit geheel maakt het boek leuk om te lezen voor jongeren.

Het boek kan vanaf maart, tijdens de jeugdboekenmaand in de betreffende bibliotheken worden geleend. Maar het boek is ook gewoon te koop via verschillende boekenwinkels. Kijk voor meer informatie op de website van uitgever De Eenhoorn.

Bron: Persinfo.org


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen