Wie zet jij in het zonnetje? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Margriet: Complimentendag

Taart

Wij mensen houden van tradities. Verjaardagen, feestdagen en andere terugkerende gebeurtenissen geven we graag extra aandacht. Het liefst onder het genot van een stuk taart. Zo vond op 25 februari de Internationale CI-dag plaats, waar we in deze nieuwsbrief op terugblikken met een uitgebreid artikel én een filmpje. De maand maart staat in het teken van World Hearing Day en van het cholesteatoom. Het wat? Precies, weinig mensen zijn bekend met deze gehooraandoening, maar de impact die het heeft op patiënten kan behoorlijk groot zijn. Hoog tijd dus om ook hier aandacht aan te besteden.

Taart was er ook in een speciale aflevering van Taarten van Abel. In het VPRO-jeugdprogramma maakte Jasmijn van tien een taart voor haar peetoom Gijs, die het syndroom van Usher heeft. Hij is doof en wordt ook langzaam blind. Jasmijn vertelt tijdens het taarten bakken hoe ze met hem communiceert via gebaren die ze laat voelen in zijn hand. Via deze nieuwsbrief kun je de aflevering terugkijken.

Tot slot is de allereerste dag van deze maand een dag met een vrolijk randje. Op 1 maart was het namelijk Complimentendag. Levensgenieter en columnist Margriet wilde deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. In haar column zet ze een rijtje mensen in het zonnetje die ook wel een stuk taart hebben verdiend.

Smakelijk lezen!
Redactie Doof.nl

Actueel

School of Life organiseert collegereeks filosofie met schrijftolk en gebarentolk

The School of Life heeft samen met Let’s Talk de online collegereeks Filosofie in vogelvlucht toegankelijk gemaakt voor slechthorenden en doven. Er zijn schrijftolken en NmG-tolken aanwezig die de reeks voorzien van live ondertiteling en gebaren.

26-02-2021 | algemeen

Lees verder

Vijf vragen over het cholesteatoom

De maand maart staat in teken van het cholesteatoom. Het wat? Precies, weinig mensen zijn bekend met deze gehooraandoening, maar de impact die het heeft op patiënten kan behoorlijk groot zijn. Hoog tijd dus om hier aandacht aan te besteden. En de persoon die ons er álles over kan vertellen is PhD-onderzoeker Fleur ten Tije. Zij heeft zich de afgelopen vier jaar vastgebeten in de cholesteatoom-zorg in Nederland en vertelt er bevlogen over.

01-03-2021 | algemeen

Lees verder

Regendruppels en de magnetron: aandacht voor het cochleaire implantaat

Op 25 februari 1957 plaatsten de Franse artsen Eyries en Djourno in Parijs het allereerste cochleaire implantaat (CI). Een cochleair implantaat, ook wel 'bionisch oor' genoemd, is het eerste elektronische apparaat dat de functie van een menselijk zintuiglijk orgaan volledig kan vervangen. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk? En kun je na de implantatie alles weer gewoon horen?

25-02-2021 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Speciale aflevering Taarten van Abel in NGT

24-02-2021

Doof.nl op de radio: waarom World Hearing Day?

02-03-2021

Overweegt u een CI? Laat u goed informeren!

30-03-2021

Phonak maakt Paradise technologie beschikbaar voor zwaar slechthorenden

02-03-2021

Meer lezen

Video

Wereld CI-dag: wat is jouw favoriete geluid?

Persoonlijk

Wat betekent geluid voor jou?

Jij bepaalt welke betekenis jij geeft aan geluid. Wanneer je slechthorend bent, geluid anders waarneemt of last van tinnitus hebt, kan dit echt een uitdaging zijn. Dat houdt dus niet in dat je hier ook niet van mag balen. Maar hoe zorg je er daarna voor dat geluid weer een fijne of andere betekenis krijgt?

01-03-2021

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden