Speciale aflevering Taarten van Abel in NGT

24-02-2021 algemeen

In het VPRO-jeugd programma Taarten van Abel maakt Jasmijn van tien een taart voor haar peetoom Gijs die het syndroom van Usher heeft. Hij is doof en wordt ook langzaam blind. Ze vertelt tijdens het taarten bakken hoe ze met hem communiceert via gebaren die ze laat voelen in zijn hand.

Jasmijn komt uit een bijzonder gezin. Ze vertelt hoe het is om te leven met twee dove ouders en haar ‘coole’, horende, broers.  Jasmijn communiceert met hem via gebaren die ze hem laat voelen in zijn hand. Ze is trots op hem dat hij ook ‘van binnen’ zo sterk is. Jasmijn vertelt ook hoe het is om te leven met twee dove ouders.

Taartenbakker Abel helpt ook in het achttiende seizoen van Taarten van Abel kinderen een dierbaar iemand in het zonnetje te zetten. Abel bezoekt wekelijks een kind dat iets goed te maken heeft of waardering uit wil spreken door een taart te bakken. Tijdens het bakken voeren ze persoonlijke en openhartige gesprekken. De aflevering met Jasmijn is aanstaande zondag 28 februari te zien. Gebarentolk Irma Sluis zal de uitzending tolken.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.