Geniet van de laatste zonnestralen met Rotterdamse gebaren E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: In Uganda – Voor elkaar

Nazomeren

De zomer is bijna voorbij. Misschien heb je lekker een tentje opgezet in eigen land, of zocht het vakantieplezier toch iets verder over de grens op. Of je nu al aan het werk bent of nog wat extra vrije dagen over had: er is deze week genoeg zon om heerlijk na te genieten van de zomer.

Een leuke manier om dat te doen, is met een van de hands-on tours van Stichting Oren en Ogen tekort. Deze tours zijn opgezet om mensen een unieke stadsbeleving te bieden. En deze zaterdag organiseren ze een tour in gebarentaal in Het Park in Rotterdam. Leer typische Rotterdamse gebaren met de Euromast op de achtergrond.

Gaat het plotseling toch regenen, dan kun je deze maand ook een nieuwe hobby uitproberen: boulderen. Dat is een ander woord voor klimmen. Zonder touw, want de wanden gaan niet hoger dan 4,20 meter en een dikke valmat is dus voldoende. De klimroutes (boulders) worden gemaakt in verschillende kleuren, en iedere kleur vertegenwoordigd een specifieke moeilijkheidsgraad. Je kunt lessen nemen in NGT.

En ondertussen wachten we met spanning af wat er op 22 september gestemd gaat worden in de Tweede Kamer …

Veel leesplezier!

Redactie Doof

Actueel

22 september: stemming voorstel erkenning NGT

De Kamer stemt op 22 september over het voorstel om de Nederlandse Gebarentaal (NGT) wettelijk te erkennen. In de eerste bespreking van het initiatiefvoorstel op 1 september bleek al dat er in de Kamer brede steun is voor het voorstel.

15-09-2020 | algemeen

Lees verder

Nieuw hoortoestel: Phonak introduceert Paradise

Een ongekende geluidskwaliteit met briljant spraakverstaan. Dit zijn slechts twee van de vele kwaliteiten van de nieuwe generatie hoortoestellen van Phonak. De Paradise technologie tilt het baanbrekende Marvel-platform naar een hoger niveau. 

04-09-2020 | advertorial

Lees verder

Meer nieuws

OPCI genomineerd voor PGO-Impactprijs om wachtlijsten en nazorg CI aan te pakken

15-09-2020

Gebarenclublied voor FC Groningen en FC Emmen

15-09-2020

Meer lezen

Video

Erkenning NGT stapje dichterbij, ook dove kinderen zijn blij | NOS
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden