De kerstvakantie komt eraan en er is genoeg leuks te doen. Online óf met mondmasker. E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Beter kunnen verstaan op lastige plekken

Wil je 'm even afdoen?

Dat mondmasker. Het is sinds kort verplicht om een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Alleen voor mensen met een beperking geldt in sommige gevallen een uitzondering. Zo ook als je doof of slechthorend bent. Dan mág je aan de ander vragen om het mondmasker voor jou even naar beneden te doen zodat je kunt liplezen. Hoe dat precies zit, lees je in deze nieuwsbrief.

Dat is niet alleen prettig als je naar de supermarkt gaat, maar bijvoorbeeld ook als je deze kerstvakantie iets leuks wilt doen met je familie, kinderen of een vriend(in). Naar een museum bijvoorbeeld of naar de bioscoop. Wist je trouwens dat er ook weer een aantal Nederlandse bioscoopfilms zijn voorzien van ondertiteling voor doven en slechthorenden op de Subcatch-app? Zo kun je deze kerstvakantie onder andere naar De slag om de Schelde, Bon Bini: Judeska in da House en Misfit 3 De Finale. Je leest het in onze uit- en thuistips.

Het blijft natuurlijk lastig om mensen te verstaan op rumoerige plekken, maar onze columnist Janneke Roozen heeft deze week een aantal nuttige tips om het voor jezelf makkelijker te maken.

Veel leesplezier!

Redactie Doof

 

Actueel

Uit- en thuistips (voor de kerstvakantie)

Het is weer bijna kerstvakantie! Gezellig, maar ook wel eens lastig als veel activiteiten niet doorgaan. Wij hebben toch een paar leuke tips voor je weten te vinden. Om erop uit te gaan of om binnen te doen!

08-12-2020 | uit- en thuistips

Lees verder

Online Informatiebijeenkomst voor iedereen die een cochleair implantaat overweegt

Komt u of uw kind in aanmerking voor een cochleair implantaat? Bent u zwaar slechthorend en helpen hoortoestellen u niet meer voldoende? Op 15 december is er een online bijeenkomst om u te informeren.

08-12-2020 | advertorial

Lees verder

Rondleidingen Kentalis Guyotschool voor VSO in Haren

Vanwege corona is het niet mogelijk voor scholen om open dagen te organiseren. De Kentalis Guyotschool voor VSO in Haren biedt daarom een andere oplossing: een persoonlijke rondleiding.

07-12-2020 | advertorial

Lees verder

Meer nieuws

Mondkapjesplicht voor doven en slechthorenden, hoe zit het?

01-12-2020

Hoor & Kijk: nieuwe app voor ouders van doof/slechthorend kind

01-12-2020

UMC Utrecht zoekt deelnemers voor onderzoek tinnitus

26-11-2020

Meer lezen

Video

Communiceren met mondmaskers als je doof bent

Persoonlijk

Je kind is slechthorend, hoe is dat voor jou als ouder?

Op het moment dat we te horen kregen dat onze dochter slechthorend bleek te zijn, zijn we een heel traject in gegaan. Als horende ouder wisten we eigenlijk helemaal niets van slechthorendheid af.  Maar dat veranderde al snel…

07-12-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden