Gebarentaal is belangrijk voor veel mensen E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Win kaarten: iedereen welkom op Nederlands Film Festival

NGT vroeger, nu en straks

De Nederlandse gebarentaal. Wat zijn veel mensen blij dat die er is, en dat hij nu erkend is! Maar vroeger was dat wel anders. In de video in deze nieuwsbrief vertelt Benny Elferink van het Nederlands Gebarencentrum hoe het in 1979 was. Dat was namelijk een bijzonder jaar voor de geschiedenis van gebarentaal in Nederland.

Inmiddels kunnen we gelukkig vieren dat de Nederlandse gebarentaal officieel erkend is in Nederland. Dat doen we op het Gebarenfestival, dat plaatsvindt op Werelddovendag op 24 september. Ook kom je gebarentaal steeds vaker tegen op allerlei plekken in Nederland. Wat dacht je van het Nederlands Film Festival (NFF)? Op het programma staan een paar films met ondertiteling en/of met gebarentolken. Wij verloten kaarten en hebben een kortingscode, dus lees snel verder.

Er is een evaluatie geweest van de tekst- en beeldbemiddelingsdienst KPN Teletolk. Daarmee kun je als doof of slechthorend persoon bellen met wie je maar wil. Hoe is het de afgelopen jaren daarmee gegaan? En wat is er mogelijk in de toekomst? De resultaten van het onderzoek zijn vertaald in Nederlandse gebarentaal, kijk je mee?

Veel lees- en kijkplezier!

Redactie Doof.nl

Actueel

Evaluatie KPN Teletolk: video in NGT

Onderzoeksbureau KWINK groep heeft onderzoek gedaan naar de tekst- en beeldbemiddelingsdienst KPN Teletolk. De resultaten hiervan zijn verschenen in een rapport. In dit bericht vind je de video in NGT.

08-09-2022 | samenleving & maatschappij

Lees verder

Sssmoek: het eerste vrolijke kindergebarenboek voor iedereen

Ouders kunnen tegelijkertijd met het geschreven woord het gebaar maken door middel van de gebarenplaatjes boven het woord. Boek uit? Dan heb je 93 gebaren geleerd, zoals werkwoorden, kleuren en de drie belangrijkste vraagwoorden: wie, wat en waar.

05-09-2022 | interview

Lees verder

Meer nieuws

Pas een CI gekregen? Zo oefen je met luisteren

14-09-2022

Meer lezen

Video

Waarom was 1979 een bijzonder jaar in de dovengeschiedenis?

Persoonlijk

In Uganda – Schrijven met water

Een van de dove kinderen aan wie Famke lesgeeft, komt wel eens bij haar logeren. Zijn ouders hebben geen geld voor vakantie of uitjes en dit neemt zij graag op zich.

14-09-2022

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden